ARMIN CHEREGI: Avantajele practicării sportului

Mens sana in corpore sano. A fost dovedit științific, de nenumărate ori, că indiferent de vârsta pe care o ai, e bine să fii activ fizic.

Practicarea sportului te ajuta sa-ti faci prieteni noi si sa creezi legaturi atat cu cei de varsta ta, cat si cu adultii.

Despre acest subiect vom discuta cu prof. Călin Cheregi, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, specializarea Fotbal, antrenor federal și formator în cadrul Școlii Naționale de Antrenori.

antrenor

Prof. Călin Cheregi

Care sunt beneficiile sportului pentru sănătate?

Prof. Călin Cheregi: Participarea la diverse activitati sportive iti inbunatateste starea de sanatate din mai multe puncte de vedere. De asemenea, pe termen lung, eviti o serie de boli cu care te-ai putea confrunta din cauza sedentarismului.

 

Care sunt beneficiile pentru viața socială?

Prof. Călin Cheregi: Sportul aduce impreuna oameni din scoli diferite, cu o cultura diferita si comunitati diferite. De cele mai multe ori, prieteniile create pe terenul de sport se pastreaza si in afara acestuia.

 

Există beneficii la nivel de dezvoltare personală?

Prof. Călin Cheregi: Cand eforturile tale se concretizeaza in rezultate recunoscute de comunitatea din care faci parte, sentimentul este unul de satisfactie. Practicarea oricarui sport presupune depasirea unor limite, atat fizice, cat si psihologice. Sunt mai multe praguri pe care ti le stabilesti pentru a le depasi si fiecare noua realizare si scop atins te va face sa te simti si mai multumit de tine insuti.

Un sfat pentru cei tineri?

Prof. Călin Cheregi: Să gaseasca sportul preferat si sa il practice ori de cate ori au ocazia. Daca nu au gasit inca un sport preferat, sa se asigure ca nu sar peste orele de educatie fizica si sport. Aceste ore sunt foarte importante pentru dezvoltarea lor si pot include fie doar si partial beneficiile prezentate mai sus.

a consemnat ARMIN CHEREGI

armin cheregi

ARMIN CHEREGI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: