RAREȘ & CASIAN: Leul din Bănie

Numele lui Alexandru Blidar s-ar putea să nu vă spună prea multe în acest moment. Orădean de origine, el face în prezent o frumoasă carieră la FCU Craiova 1948.

leul 01

Sursă foto: arhiva personală Alexandru Blidar

Alex a urmat clasele I-V la Liceul Onisifor Ghibu, iar din clasa a VI-a s-a transferat la LPS. În clasele I-IV i-a fost învățătoare doamna Fulop Adelina, iar diriginte domnul Furtos Eugen.

Tânărul a practicat fotbal la noi în școală cu domnul Nicolae Dragoș și Vali Laslau.

În prezent în vârstă de 17 ani, a început cariera de fotbalist încă de la 6 ani, iar la aceeași echipă (LPS Bihorul) a jucat timp de 10 ani.

În anul 2019, antrenorul echipei, Ionel Negrea, l-a ales pe Alexandru Blidar căpitanul echipei, văzându-l pe tânărul mijlocaș că are aptitudinile necesare.

Prin intermediul antrenorului, acesta a fost informat că va susține probe de joc la echipa FCU Craiova 1948. În două zile în care a putut să demonstreze ce știe, acestuia i s-a oferit un contract la noua echipă.

Alături de FCU Craiova 1948, acesta a participat de curând la un cantonament în Antalya, timp de trei săptămâni. În Turcia urma să joace meciuri amicale cu echipe din Rusia, Ucraina, Coreea de Sud și din România.

Alex îndrumă toți copiii să practice un sport și să își urmeze visele, indiferent de greutățile ce pot apărea pe parcurs.

RAREȘ KENDEREȘI, CASIAN KONYARI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: