IOANA & IOANA: Lebăda de hârtie a Corinei

Corina Ardelean, în vârstă de 18 ani, din localitatea Codru, comuna Șoimi, studentă la Arte Decorative la Universitatea din Oradea, are o preocupare mai deosebită. Utilizând ca materie primă hârtia, de diferite calităţi şi texturi, ea creeaza forme neaşteptate şi obiecte decorative, toate servind bucuriei celor ce primesc cadouri.

CORINA ARDELEAN

CORINA ARDELEAN

Principalele creații handmade ale sale sunt: explosion box, 101 motive cu diverse teme alese de client, aranjamente din flori de săpun, aranjamente din hartie simplă sau floristică.

Corina a acceptat să ne împărtășească câte ceva din arta sa.

De cât timp te ocupi cu aceste aranjamente?

CORINA: Mă ocup cu aceste lucruri de puțin timp – din martie, mai exact.

IMG-20191023-WA0032

Artwork: Corina Ardelean

Cum ai început? 

CORINA: Prima și prima dată am făcut un explosion box, urma sa fie ziua celei mai bune prietene și nu știam ce să îi fac cadou, unul mai special, am căutat pe net diverse poze, iar ceea ce mi-a atras atenția a fost un explosion box.

Am căutat materialele necesare, iar prima încercare a fost un mic eșec, dar un eșec destul de acceptabil. Atunci nu voiam sa știe nimeni ce fac, nu voiam să arăt nimănui, doar prietenei mele și cam atât, dar cadoul l-am dus la scoala, acolo unde colegii și diriginta au văzut și ziceau ca arată chiar foarte bine și că e frumos.

Susținători n-am prea avut, o prietenă ma mai încuraja, pana la urmă și-a făcut și ea pagina sweetgift, restul ziceau că nu e OK.

Nici ai mei nu mă susțineau până în momentul in care nu le mai ceream bani, numai pentru orele suplimentare și chestii elementare, încă nu le vine sa creadă ca „sunt pe propria răspundere” doar din astea sau că cineva e atras de așa ceva.

IMG-20191023-WA0031

Artwork: Corina Ardelean

Care au fost primele lucrări?

CORINA: Cum spuneam, a fost cea a prietenei mele, mai apoi am făcut două in martie pentru două profesoare, dar nu neapărat ca un cadou, ci mai degrabă ca o amintire de la noi, de la clasă, ne erau tare dragi.

 

Cum ai început să îți aduni clienți?

CORINA: Clienții? Pur și simplu postam la story pe Instagram sau Facebook ceea ce făceam și oamenii mă întrebau dacă sunt de vânzare. Inițial ziceam ca nu, apoi am zis că dacă tot mi-am făcut pagina și oarecum sunt talentată, atunci să încep să îmi fac banii mei.

IMG-20191023-WA0030

Artwork: Corina Ardelean

Ce materiale folosești?

CORINA: Materialele mi le cumpăr pur și simplu din magazine simple, librării, acum am început sa îmi comand și de pe diferite site-uri.

Nu am un anume secret, pur și simplu intru în magazine și dacă văd ceva îl iau și îl transform în ceea ce îmi doresc.

Care a fost cea mai apreciată lucrare?

lebada

Artwork: Corina Ardelean

CORINA: Cea mai apreciată a fost această lebădă. A durat cam două luni să o fac. Și e făcută din aproximativ 4.500 de coli A4.

 

Ce se vinde cel mai bine?

CORINA: Se vând toate cam în egală măsura, nu pot să spun spre exemplu că explosion box se vând mai bine decât 101 motive, sau cutiile cu flori din săpun – sunt destul de egale în ceea ce înseamnă preferințele clientului.

 

Ce te gândeşti să aduci nou?

CORINA: Pe parcurs am multe proiecte gândite și știute doar de mine, cele mai mari sunt gândite si cu persoanele apropiate. În prima fază pentru clienți m-am gândit la agende personalizate, litere din flori, diferite albume, explosion box cu dulciuri, însă cu ce mă preocup cel mai mult e tema viitoarei mele nunți, o sa fie ceva diferit, total diferit de la locația in sine până la teme și modul ei de a fi.

Drept urmare, vreau să îmi înființez o firmă, ca și altii sa se poată bucura așa cum mă bucur eu, dar aceasta va rămâne o surpriză.

IMG-20191023-WA0033

Artwork: Corina Ardelean

Îi mulțumim Corinei pentru răspunsurile acordate.

Pagina de Facebook CORINA ARDELEAN

au consemnat IOANA REŞTEA şi IOANA BIŢIŞ

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: