Actori la malul mării

„Nimic din ceea ce faci nu este plictisitor, dacă este făcut din plăcere!”

Aceasta este lozinca sub care s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a Festivalului Național de Artă Dramatică „Spiritul lui Caragiale”, în 8 iunie a.c., la Năvodari. La acest festival am avut ocazia să fim selectați și noi,  elevii ghibiști.

teatru01

Sursă foto: arhiva personală Livia Ivan

În număr de şase concurenți – Adela Cipleu, Viviana Rad, Ada Urs, Maialgesa Dat, Cătălin Mociar și subsemnatul, Thomas Agud – ne-am făcut apariția pe scenă cu piesa O inspecțiune de I. L. Caragiale.

Munca noastră a fost răsplătită cu premiul III, ceea ce considerăm că este un imbold pentru un succes mai mare în edițiile viitoare.

teatru02

Sursă foto: arhiva personală Livia Ivan

Iată câteva impresii despre această experiență:

Cătălin Mociar: „O experiență foarte faină.”

Ada Urs: „A fost o plăcere să joc pe o scenă așa de mare.”

Maialgesa Dat: „O experiență unică, un vis împlinit. A fost o onoare să joc pe o scena aşa mare, în faţa unui asemenea public, să am alaturi de mine cei mai buni colegi si actori.”

Viviana Rad: „A fost cea mai tare experiență pe care as fi putut sa o am la 16 ani. Ne-am distrat, am muncit si ne-am făcut amintiri.”

Adela Cipleu: „Din aceasta experienta mi-am descoperit calitatile actoricesti si am avut sansa de a cunoaste o parte din actorii României, niste oameni minunati.”

Chiar a fost una dintre cele mai faine experiențe. Scena a fost locul în care ne-am descoperit pe noi înșine în ipostaza unor actori talentați.De asemenea, am avut onoarea de a face cunoștință cu unul dintre membrii juriului, actorul Bogdan Caragea, care a acceptat să ne răspundă câtorva întrebări.

Am aflat despre domnul Caragea că a făcut facultatea la Târgu-Mureș şi că a jucat în mai toate genurile posibile și imposibile – teatru, teatru pentru păpuși, operă, operetă etc.

Acesta a mai spus că a jucat în multe săli de teatru, acum fiind director de scenă la teatrul din Constanța. Teatrul a fost meseria care l-a atras încă de mic, din copilărie.

teatru03

Foto: Maialgesa Dat

Toate mulțumirile doamnei profesoare Livia Ivan, profesor coordonator,  care a fost alături de noi, dându-ne aripi spre acest succes.

Și nu în ultimul rând mulțumim direcțiunii liceului nostru, pentru toată susținerea.

THOMAS AGUD

thomas agud 02

THOMAS AGUD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: