IOANA & IOANA: „Muzeu al torturii într-un salon de vals” (III). Plus VIDEO

Arlechinul este cel mai recent roman al scriitoarei Natașa Alina Culea, publicat în decembrie 2018, la Editura Hebe. Citiţi partea a treia a materialului prilejuit de această apariţie editorială, cu opinii din recenzii pe marginea cărţii.

carte02

NATAŞA ALINA CULEA. Sursă foto: arhiva personală

„Prin compartimentările memoriei, prădătorul romantic Maxim se instalează definitv în galeria personajelor clasice de neuitat, alături de nemuritorul Dorian Gray al lui Oscar Wilde sau venalul Georges Duroy al lui Guy de Maupassant. Arlechinul este un seducător periplu cultural, istoric și psihologic. E un documentar avertisment și un manifest al speranței. Un roman somptuos, de-o splendoare bizară, ca un muzeu al torturii amenajat într-un salon de vals.” (analogiiantologii.com)

 

„Un roman spectaculos. O carte tulburătoare, de impact, care te îndeamnă la propriile reflecții. Un roman remarcabil, care face încă o dată dovada incontestabilului talent al autoarei, al felului ei cameleonic de a aborda diferit fiecare carte în parte!” (delicateseliterare.ro)

Un interviu de la lansarea cărții

„După ce am citit scrierile anterioare ale Natașei (scrieri care mi-au plăcut foarte mult), cataloghez acest roman drept romanul cel mai complex de până acum. Un aspect demn de menționat este acela al descrierii lumii circului. Se știe că oamenii care au această pasiune sunt speciali, iar Natașa descrie circul cu abilitatea unui cunoscător, al unui fin observator.” (literaturapetocuri.ro)

 

„Avem de-a face cu un roman psihologic și istoric complex cum nu prea s-a scris în literatura română, nici acum, nici mai înainte. Cine spune că literatura română contemporană e pe o pantă descendentă, poate nu a găsit autorii potriviți – și Natașa Alina Culea face parte din acest grup. Recomand Arlechinul tuturor celor care sunt în căutarea unei lecturi calitative, nu doar să-și crească numărul de cărți citite pe Goodreads.” (Illusion’s Street)

carte01

Sursă foto: arhiva personală Nataşa Alina Culea

Ce le transmiteți cititorilor dumneavoastră?

NATAŞA ALINA CULEA: Îmi doresc simplu să fiți absurd de fericiți. Nu ezitați să-mi scrieți, mesajele de la voi sunt așteptate ca cireșele de mai. Și la fel de delicioase.

carte03

Sursă foto: arhiva personală Nataşa Alina Culea

Îi puteţi adresa scriitoarei mesajele voastre pe adresa de e-mail natasa.alina@gmail.com sau pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/natashalinaculea/

au consemnat IOANA BIŢIŞ şi IOANA REŞTEA

One comment

  1. Carmen

    Arlechinul, un roman reusit!! Cel mai bun titlu al anului, daca ar fi sa votez!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: