Activitatea sportivă „Frumuseți pe două roți”

Activitatea sportivă Frumuseți pe două roți, realizată în data de 16 mai 2019, începând de la ora 15, în curtea Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, în cadrul proiectului educativ Paşi Împreună, a reunit două echipaje formate din elevi ai liceului, coordonați de subsemnata, prof. Violeta Jăhăleanu, şi elevi ai Liceului Teoretic Aurel Lazăr Oradea, coordonați de doamna profesoară Violeta Fetea, care timp de o oră au promovat sportul, ca şi modalitate benefică de petrecere a timpului liber, dar mai ales ca o alternativă de viață sănătoasă și informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri.

bic01

Sursă foto: arhiva personală Violeta Jăhăleanu

Invitat special al acestei activități a fost doamna subcomisar de poliție Ilinca Șandor, reprezentanta Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, care le-a vorbit elevilor despre droguri și consecințele consumului lor, mesajul transmis fiind: „Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale, drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase”.

La eveniment au fost prezente aproximativ 80 de persoane, elevi, susţinătorii lor şi profesori, dar și mulți curioși care au fost rapid asimilați și implicați în activități.

Interacțiunea celor două echipaje a avut efectul scontat, ei au colaborat stabilind ce mesaje antidrog să scrie cu creta pe asfalt, au concurat: fetele printr-o prezentare de modă pe bicicletă, băieții etalându-și abilitățile sportive prin drifturile realizate cu bicicleta, ulterior cu toții s-au jucat „rațele și vânătorii”, savurând din nou bucuriile copilăriei, pentru ca la final cu toții să facă o plimbare cu bicicletele în jurul Parcului Onisifor Ghibu, zona limitrofă liceului, atrăgând atenția publicului larg asupra inițiativei lor de a spune nu consumului de droguri.

Deschiderea copiilor față de subiectul de discuție propus și etalarea problemelor cotidiene pe care le întâlnesc aceștia în ceea ce privește influența anturajului și exemplele negative, subliniază nevoia de continuitate și dezvoltare a acestor proiecte.

Considerăm că aducerea la lumină a problemelor tratate de cele mai multe ori ca subiecte-tabu are un impact semnificativ și pozitiv în corectarea, modificarea și prevenirea comportamentelor negative, asigurând o dezvoltare propice și armonioasă a copilului pe termen lung.

Proiectul echipei Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea îşi propune și anul acesta continuarea unei campanii de informare, sensibilizare, conștientizare și responsabilizare a elevilor din ciclul liceal asupra efectelor negative ale consumului de droguri – cannabis, asupra sănătății lor de sănătate, prin implicarea în diferite activităţi care să valorifice nevoia de comunicare, de relaţionare, de autocunoaştere.

Ne propunem să-i informăm pe tineri cu tot ce este necesar pentru a-i determina să nu ajungă în situația de a consuma droguri, să găsim soluții cât mai eficiente în acest scop, să luptăm pentru dreptul la viață.

Participarea la acest proiect nu ar fi fost posibilă fără o pregătire consecventă, fără talentul elevilor, fără disponibilitatea de implicare a lor, precum şi fără susţinerea celorlalţi membri ai echipei de proiect și a celorlalţi participanți care au fost mândri de imaginea pe care au făcut-o liceului în comunitate și nu numai.

Prin această activitate am dorit să spunem Nu drogurilor!

Cu siguranţă poţi să-ţi trăieşti prezentul, poţi să fii tu şi fără să ajungi sclavul viciilor.

bic05

Sursă foto: arhiva personală Violeta Jăhăleanu

Alege să fii liber!

Prof. VIOLETA JĂHĂLEANU

Găsiţi aici o galerie foto cu imagini de la eveniment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: