LOGO Chem sub bagheta magicianului Raul

Am pornit cu mult entuziasm la drum. Ne-am pus centurile, ne-am așezat fremătând în același vehicul și ne-am lăsat seduși de fascinația provocată de Raul, magistrul nostru în ale chimiei.

thumbnail[2]

Foto: arhiva LOGO Chem

Poate un magician în ale chimiei să aducă o stare de bună chimie între noi? Poate! Raul ne conducea zugrăvindu-ne el însuși peisaje, cu culori din… eprubetă. Ce amesteca, ce flacoane – cu lichide incolore din care ieșeau culori tari – combina, numai el știa, dar noi toți eram fermecați de culorile cu care concura toamna din fereastră.

De la culori, a smucit o dată volanul și ne-a făcut să vedem … albastru „de iod”, cât ai zice „ceasul cu iod”! Apoi a mai virat o dată și volanul lui ne-a dus vehiculul spre revărsări interminabile de … paste de dinți ale… elefantului, apoi „zvâc!” pe acoperiș, de la atâtea explozii și fumuri… Cine a fost cu noi știe despre ce povestesc; cine nu, să vină la LOGO Chem!

În fine, a fost o călătorie fantastică! Sper că v-am convins încercând să redau atmosfera prin care ne-a condus, cu bagheta lui magică, Raul. Îi vom simți lipsa, anul școlar viitor, dintre noi, liceenii, căci va zbura, cu baghetă cu tot, spre alte zări.

Îi dorim un an școlar bun și multă baftă la examene! Acum îi mulțumim pentru că ne farmecă cu „numerele” lui și pentru că ne împărtășește și din știința care este resortul acestor experimente chimice.

Va găsi, oare, discipoli, care să mânuiască atât de bine bagheta și să ne conducă printr-o lume a chimiei mai amuzantă și mai prietenoasă (decât cea de la orele de curs)?

La mulți ani, LOGO Chem!

Prof. MIRELA ARDELEAN

13 mirela

Prof. MIRELA ARDELEAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: