RAMON GAL & RĂZVAN TEUŞDEA: Vicecampioană naţională la atletism

Alesia Rengle, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, practică atletism încă de când era în şcoala primară, mai exact din clasa a III-a.

alesia-vicecampioana-1

Alesia Rengle

Totul a inceput de la o simplă probă de control la sport, si anume viteză, când un antrenor care stătea la ora cu clasa ei a întrebat-o daca ar dori sa se apuce de atletism, pentru ca a vazut ca are inclinatie spre acest sport. Aceasta a acceptat sa practice atletism, dar din nefericire, dupa doar şase luni, Alesia si-a fracturat mâna si a trebuit sa ia o pauză.

Dar asta nu a oprit-o deloc! A început din nou in clasa a VI-a, tot cu acelasi antrenor, iar dupa un an de antrenament pe viteza, s-a mutat la practica sariturii in inaltime.

Dupa aceasta schimbare, totul a inceput sa mearga tot mai bine, reusind chiar sa ia titlul de vicecampioana nationala, care e cel mai important titlu pentru ea.

In data de 8 septembrie 2018, Alesia a participat la un concurs important in Italia.

alesia-podiu

Medaliată în Italia

Alesia isi dorea neaparat sa castige macar o medalie la acest concurs, pentru ca era unul european. Cand a vazut ca are cel mai bun PB (personal best) dintre concurente, si-a dorit si mai tare sa castige. A plecat acasa de la concurs cu o medalie de aur, pentru care a muncit.

Parintii ei au fost cei care au sustinut-o mereu, in orice isi dorea sa faca. De asemenea, antrenorii si prietenii au avut incredere in ea si mereu au vrut tot ce e mai bun pentru ea.

poza-alesia1

Alesia ne-a spus ca vrea sa continue sportul cat de mult se poate, dar nu ţine sa faca o cariera din asta neaparat. Mai are cativa ani pana cand va lua o decizie cu privire la viitorul ei.

RAMON GAL, RĂZVAN TEUŞDEA

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: