LAVINIA HĂLMĂGEAN: Boboci, dar veterani!

Au trecut deja trei săptămâni din noul an școlar, iar noua generație de elevi de clasa a IX-a și-au cristalizat primele opinii.amdreea si razvan

Andreea Popovici şi Răzvan Pandor. Foto: LAVINIA HĂLMĂGEAN

Am luat legătura cu doi elevi, colegi de clasă, Andreea Popovici și Răzvan Pandor, de la Biologie – Chimie, care ne-au împărtășit primele impresii ca liceeni ai acestei școli.

Andreea Popovici are 15 ani si de trei saptamani este boboacă în liceul nostru, în clasa IX D, având-o ca dirigintă pe doamna profesoară Claudia Tarb. Andreea a terminat clasele I-VIII la liceul nostru și a ales să continue tot aici, deoarece consideră că Liceul Ghibu este o şcoală bună şi – avantajul cel mai mare – este aproape de casă. A ales profilul Biologie – Chimie. Aceasta și-a dorit sa fie pe un profil real, deoarece consideră că este de viitor şi, mai ales, susţine că i se potrivește, deoarece își dorește să ajungă medic, să-i poată ajuta pe cei din jurul ei.

 

andreea popovici

ANDREEA POPOVICI

Cu tot dragul

Andreea are o părere foarte bună despre profesorii școlii noastre, mai ales despre cei pe care i-a avut până acum. Având în vedere că e în clasa a IX-a, are alţi profesori, pe care încă nu-i cunoaște și nu poate să exprime o părere definitivă, dar speră să aibă o relatie buna cu ei, iar aceștia să predea și să le explice cât mai pe înțelesul lor.

Ceea ce apreciază Andreea cel mai mult la școala noastră este că, deși uniforma nu este obligatorie, mulţi elevi aleg să o poarte.

Primele impresii ca boboc ale Andreei sunt foarte favorabile, spune ea, deoarece are o dirigintă minunată și colegi de treabă, cu care se înțelege foarte bine.

Am întrebat-o pe Andreea dacă ar recomanda liceul nostru și altor elevi, iar ea ne-a dat un răspuns cât se poate de simplu şi sincer: „Da, recomand Liceul Teoretic Onisifor Ghibu cu tot dragul. Este un liceu bun, unde înveți și descoperi lucruri noi, care îți sunt de folos in viitor.”

 

Organizare bună

La fel ca și Andeea, Răzvan Pandor, în vârstă de 15 ani, a terminat clasele I-VIII în școala noastră și a ales să continue tot aici, în clasa IX D, deoarece o consideră o școală foarte bună, cu profesori pe măsură.

rayvan pandor

RĂZVAN PANDOR

Răzvan își dorea să aleagă un profil real și s-a gândit la Matematică – Informatică, dar pe parcurs și-a dat seama că nu-i place informatica și a ales Biologie – Chimie, deoarece era o a doua variantă, dar mult mai bună decât prima.

Răzvan îi consideră pe profesorii de la Ghibu printre dintre cei mai buni profesori din Oradea, la majoritatea materiilor; spune asta pentru că avem elevi cu performanțe foarte bune și rezultatele în mare parte depind de profesori, pe lângă interesul elevilor.

Ceea ce apreciază Răzvan la Liceul Onisifor Ghibu este organizarea, atât a școlii, cât și a evenimentelor care au loc în incinta acesteia.

Răzvan vede începutul clasei a IX-a ca pe o nouă încercare prin care trece la o noua etapă a vieții în care trebuie să se împrietenească cu colegii noi și să-și cunoască profesorii.

Primele impresii că boboc sunt pozitive, spune el, având în vedere că a avut norocul să aibă o dirigintă foarte bună.

L-am întrebat și pe Răzvan dacă ar recomanda Liceul Teoretic Onisifor Ghibu și altor elevi. „Aș recomanda liceul nostru și altor elevi, pentru că este unul dintre cele mai bune licee din Oradea, care îți poate oferi foarte multe oportunități pentru viitor, mai ales celor care preferă informatica, dar nu numai”.

LAVINIA HĂLMĂGEAN

lavinia

LAVINIA HĂLMĂGEAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: