DALIA ŢIGAN: Trup pictat cu cicatrici nevinovate

Despre sat sunt multe taine de dezvăluit, dar nu sunt mulţi să asculte sau nu sunt oameni care să înţeleagă în întregime secretele lui. Satul pentru unii înseamnă acasă, pentru unii viaţă, copilărie – şi sunt total de acord.

stupi

Foto: Dalia Ţigan

Satul face parte din mine. Este locul unde am crescut şi mi-am creat cele mai preţioase amintiri. Este locul unde am făcut primii paşi; unde am picat şi mi-am julit genunchii; unde am stat cu orele în şir pe uliţă jucându-mă cu copiii satului; unde am fost înţepată de nenumărate ori de albine; unde am văzut pentru prima dată o oaie care a murit născând un miel firav şi la care, atunci, trebuia să-i dau lapte din biberon; unde trupul meu a devenit o pânză pictată cu cicatrici nevinovate.

Cicatrici care vor rămâne şi niciodată nu vor fi uitate, ducându-mă mereu în trecutul meu ca o briză ce poartă o frunză timpurie prin văzduhul înalt.

Este locul unde copacii, florile, răsăritul, apusul, păsările, animalele erau şi îmi sunt prieteni.

Ştiţi care este cea mai fermecătoare privelişte de care avem parte la ţară? Cerul! Acum voi vă întrebaţi: „La oraş nu se vede cerul?” Desigur, se vede, dar doar la ţară poţi descoperi adevărata frumuseţe a lui.

ceruil.jpg

Foto: Dalia Ţigan

Imaginează-ţi că eşti pe un deal. Te pui jos şi te întinzi pe iarbă, simţi cum iarba îţi împunge plăpând pielea. Acum stai întins, razele soarelui îţi mângâie obrazul şi te înconjoară de parcă ţi-ar fi scut, un scut cald care te protejează de îngrijorările şi problemele tale cotidiene.

Îţi faci curajul să-ţi deschizi ochii şi priveşti cerul… De aici o să vă las pe voi să vă imaginaţi splendoarea lui. Durează doar 20 de minute să-i acorzi o privire, în urma căreia să-ţi îmbunezi ziua.

Fă-o şi te vei simţi mai împlinit.

DALIA ŢIGAN

dalia tigan

DALIA ŢIGAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: