Acolo unde nu ai timp să te plictisești

Pentru mine, viața de la țară este o viață mai frumoasă decât cea de la oraș.

New Image

Foto: arhiva personală Andrei Zghibolţ

Viaţa de la țară este o viață mai simplă, dar și un pic complicată – singurele lucruri pe care trebuie să le faci este să îți îngrijești animalele, fără de care viața de la țară ar fi una plictisitoare și foarte seacă, să îți îngrijești terenurile agricole deținute de tine și întotdeauna să îți ajuți vecinii din sat.

Acei oameni sunt de mare încredere – atunci când tu ai nevoie de unele lucruri pentru terenul tău agricol sau pentru gospodăria ta, ei te vor ajuta; tu, la rândul tău, dacă ești un om cinstit și respectuos, îi vei ajuta și tu pe ei la nevoie. Spre exemplu, la tăierea porcului de Crăciun, e nevoie de şapte – opt oameni.

Copiii de la țară mi se par mult mai fericiţi decât cei de la oraș, cei de la țară se întâlnesc mult mai des atunci când merg cu vacile la păscut vara, la scăldat, aceștia comunică mai mult, se distrează, râd, în timp ce copiii de la oraș, chiar dacă au o școală bună de urmat, unde se predă mult mai bine, nu comunică, doar stau în casă, jucându-se tot timpul pe telefoane sau pe laptop-uri. Dar și când mai ies pe afară, aceștia tot dependenți sunt, nevorbind unul cu celălalt; rar mai întâlnești copii de la oraș distrându-se.

Oamenii de la țară merg in fiecare duminica și în fiecare zi de sărbătoare la biserică, fiind niște oameni credincioși și cumsecade. Aceştia păstrează toate tradiţiile specifice țării lor, ei mai poartă încă costume populare și au în casă și motive tradiționale: pereții sunt îmbrăcați cu prosoape și cu farfurii țărănești, femeile au tot timpul în casă o coșară.

Mie mi-ar plăcea să trăiesc la țară, unde este atât de frumos și unde nu ai nici măcar timp să te plictisești. (Andrei, 15 ani)

andrei

Andrei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: