RAMON GAL & VLAD BAN: Hip-hop for good vibes

Ea este Ioana Ana Maria Groza, o fată de 14 ani de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, care face dans la trupa de dans Rebel Beat. Tipul de dans pe care aceasta îl practică este hip-hop-ul.

image001

IOANA GROZA la Revolution Dance Cup, Niregyhaza, Ungaria, 2017

Totul a inceput prin intermediul a două prietene foarte bune ale ei, care au indrumat-o sa faca si ea dans, ea fiind placut surprinsa de persoanele de acolo.

Pentru Ioana dansul inseamnă foarte mult, fiind o forma prin care poate sa isi transmita sentimentele si prin care pur si simplu scapă de griji.

„A început ca un hobby, mai apoi pe parcurs am descoperit că înseamnă mai mult pentru mine, avansând într-un timp foarte scurt, în trupa Rebel Beat, unde am constatat că nivelul este unul de performanţă, cu o seriozitate maxima, implicare, cantonamente şi concursuri. Deci, da, se poate considera performanţă”, ne mai spune Ioana, legat de dansul de performanţă.

În cei doi ani de când practică dans, Ioana a câştigat multe medalii şi cupe la concursuri, acestea fiind naţionale, cât şi internaţionale.

Antrenamentele ei au loc de trei ori pe săptămână, dar înainte de concursuri numărul acestora cresc.

image002

Cu echipa la Revolution Dance Cup, Niregyhaza, Ungaria, 2017

Antrenamentele au loc la Casa Tineretului în Ioşia, unde coregrafa lor are si cursuri de dans pentru cei care doresc să cunoască istoria hip-hop-ului şi, de ce nu, să şi practice acest stil de dans.

Ioana spune ca antrenamentele sunt relaxante şi îţi dau un vibe bun, dar au de muncit, daca isi doresc sa avanseze din ce in ce mai mult.

Prin intermediul dansului a cunoscut multi oameni importanti din lumea dansului, pe care nu credea ca o sa ajunga sa ii cunosca vreodata.

Ioana ne mai spune ca oricine se poate apuca de dans, nu trebuie sa ai neaparat un aspect fizic special pentru asa ceva. Se incepe de la un curs, iar apoi avansezi incetul cu incetul.

„Tot timpul când practici ceva ce îți place pune cat mai mult suflet şi acordă cat mai mult timp posibil, dar totuşi fară a neglija restul responsabilităţilor din viaţa ta”, ne spune Ioana.

RAMON GAL, VLAD BAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: