ANDREEA RAITA & MIRCEA SABĂU: Își petrece timpul liber ajutând oamenii

Adela Lascu, în vârstă de 20 de ani, studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane-Psihologie și la Universitatea Agora – Poliție Locală, a ales să își ocupe timpul liber într-un mod diferit față de alți tineri de vârsta ei.

ade4

Ea spune că de mulți ani își dorește să fie voluntară la Ambulanță și, când a aflat că se fac înscrieri, nu a ezitat să meargă. ,,E foarte frumos să știi că poți ajuta un om”, spune Adela.

Ea mai susține de asemenea că este riscant, deoarece nu știi ce fel de oameni întâlnești sau la ce oameni mergi acasă; sunt oameni care îți mulţumesc că i-ai ajutat și sunt alţii care te fac în fel și chip.

ade3

,,La voluntariat îmi petrec în medie 72 de ore, mai mult de atât nu pot deocamdată, deoarece nu am suficient timp, din păcate, dar îmi place foarte mult ceea ce fac și am învătat foarte multe – cel mai important: să acord primul-ajutor, am participat la multe cursuri de prim-ajutor organizate pentru copiii din clasele V-VIII.”

Am întrebat-o pe Adela cum ai putea să fii voluntar, iar ea a spus că se organizează cursuri și trebuie să dai anumite examene. ,,Când am dat eu, am avut examene la începutul cursului, examen-grilă, cu întrebări de cultură generală legate de urgență și medicină, apoi am făcut trei luni de curs. Pe parcursul cursului am dat examene practice și la final se dă un examen scris si practic. Oricine se poate înscrie ca voluntar, dacă are peste 18 ani și, desigur, dacă își dorește cu adevărat.”

ANDREEA RAITA, MIRCEA SABĂU

image001

MIRCEA SABĂU şi ANDREEA RAITA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: