RALUCA GĂVRUȚA & DENISA ȚURCĂU: Târgul de la Viena

Precum în toate marile orașe ale lumii, și în Viena se găzduiește anual Târgul de Crăciun, începând cu mijlocul lunii noiembrie și până la sfârșitul lunii decembrie.

În perioada sărbătorilor de Crăciun, capitala Austriei se transformă într-un loc feeric, împodobit cu luminițe și decorațiuni de Crăciun. Pe străzile orașului mișună vizitatori, veniţi din toate colțurile lumii, și calești care le oferă acestora o metodă mai rapidă și plăcută de a vizita orașul.

În Viena nu se organizează un târg într-un singur loc, ca în orașul nostru; în capitala Austriei aproape fiecare piaţă se transformă într-un târg de Crăciun.

Unul dintre cele mai mari târguri se afla în Piața Primăriei. La intrare sunt numeroase tarabe cu decorațiuni de Crăciun, dulciuri, machete și jucării de tot felul. În stânga intrarii s-a amenajat un patinoar foarte mare, iar în dreapta s-au amplasat câteva caruseluri, pentru toate categoriile de vârstă.

Și în fața faimosului palat al prințesei Sisi, Palatul Schönbrunn, este un târg de Crăciun. În mijlocul palatului, tarabele formează un semicerc, iar în centrul acestora este situat un imens brad de Crăciun. În fața bradului este amenajată o scenă, unde se susţin concerte de colinzi.

RALUCA GĂVRUȚA, DENISA ȚURCĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: