CLAUDIA GAVRILAŞ & DARIUS RUGEA: A prezentat Prada, Dior, Diesel

Andrei Dobrin este un tânăr în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu Bistriţa, pe filiera matematică – informatică intensiv. Pe lângă modelling, hobby cu care cochetează de aproape doi ani, acesta a practicat fotbal începând de la 7 ani; sfârșitul acestui hobby s-a datorat programului școlar.

Andrei Dobrin 01

REPORTERI: Cum ai reușit să fii fotomodel?

ANDREI: Era 24 de iulie 2015 şi stăteam pe Facebook. Un reprezentant al Agenţiei Attitude Models din România m-a abordat după ce a văzut fotografii cu mine. Erau din albumul de absolvire a clasei a VIII-a. Mă gândesc că ei, toată ziua, caută noi feţe pentru lumea asta a modei. Au văzut că eu, probabil, m-aş potrivi.

M-a întrebat ce înălţime am, ce vârstă, m-a întrebat dacă m-ar interesa lucrul acesta, dar iniţial m-am gândit că e ceva neserios. M-am şi speriat, gândindu-mă că e ceva şmecherie. Am fost foarte ezitant.

În următoarea zi, m-a sunat managerul de la agenţie, am vorbit vreo oră, sincer, şi mi-a tot explicat cum stau lucrurile în lumea asta a modei, despre alţi băieţi ai lui care au succes. După vreo două zile m-am gândit să îi spun şi mamei, care avea cât de cât habar. Mi-a spus că a auzit de domnul acesta şi de agenţia lui şi a vorbit şi ea cu el. S-au înţeles, au decis că nu are cum să nu fie OK.

Managerul locuia în Madrid, aşa că nu am putut să ne vedem imediat. După trei luni a venit în ţară şi ne-a chemat pe toţi băieţii pe care i-a descoperit vara respectivă, vreo şase – şapte băieţi, la nişte teste foto. Atunci eu aveam vreo 15 ani şi jumătate, dar prin iarnă mi-a scris din nou că mi-a găsit agenţii în Londra, Paris şi Milano, oraşele din Europa în care sunt săptămânile modei cele mai importante, şi mi-a spus că, din vara aceasta, adică după ce împlinesc 16 ani, ar trebui să merg în toate aceste oraşe pentru castinguri.

Bineînţeles că nu se aştepta să am chiar traseul acesta, să fac 11 show-uri din primul sezon. Nici eu nu mă aşteptam. Am prezentat haine – de la cele mai extravagante la haine pe care le-aş purta şi eu. Ca să dau doar câteva nume mai cunoscute, acestea ar fi haine semnate de Prada, Dior, Diesel, dar am mai prezentat şi hainele unor designeri care nu sunt aşa de cunoscuţi la noi, dar care au nişte preţuri… Nu are rost să vorbim.

Am mai primit şi o ofertă şi din Coreea. Plec pentru două luni (chiar miercuri a decolat – n.r.) în această vară. Merg la Seul, unde voi face editoriale şi campanii pentru brandurile despre care am vorbit, dar şi pentru alţii.

Andrei Dobrin 02


REPORTERI: Care este cea mai buna parte a meseriei de model?

ANDREI: Sunt multe parti bune – călătoriile, oamenii pe care ii întâlnești, experientele, banii.

 

REPORTERI: Cine câștiga mai bine din modelling în România, baieții sau fetele?

ANDREI: Cred ca intrebarea nu ar trebui limitata la România. Pe plan mondial, fetele castiga mai bine.

 

REPORTERI: Care sunt conditiile pe care trebuie sa le intrunesti ca sa devii model in România?

ANDREI: Același lucru ca la intrebarea de mai sus, legat de limita spațială. Conditiile pentru a fi model la nivel international nu pot sa le enunt cu exactitate, pentru ca depinde de fiecare client sau agentie ce fel de modele prefera, dar sa zicem ca inaltime, expresivitatea si conformatia corpului.

REPORTERI: Din punctul tau de vedere, care este diferenta dintre industria de modelling de la noi si cea de afara?

ANDREI: Din nou, nu prea pot sa imi dau cu parerea, deoarece nu am experimentat prea mult industria din țara. Totuși, sunt destul de sigur ca va mai trece mult timp pana va ajunge macar la un nivel apropiat cu industriile din Franta, Japonia.

 

REPORTERI: Ce parere ai despre toate fetele propulsate in cariera de model fara a avea trasaturile fizice necesare?

ANDREI: Din moment ce nu au trasaturile necesare, inseamna ca, de fapt, nu sunt modele. Dar, repet, consider ca exista trasaturi care nu sunt exacte, cand vine vorba de modeling.

 

REPORTERI: Care este cel mai mare beneficiu pe care ti l-a adus acest job?

ANDREI: Mi-a adus multe beneficii: beneficii financiare, vizite in diferite colturi ale lumii, putina popularitate in plus, noi prieteni etc.

Foto: arhiva personală Andrei Dobrin

au consemnat CLAUDIA GAVRILAȘ şi DARIUS RUGEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: