ALEX CONTRAŞ: Cinci meserii de viitor

Cu toţii ne gândim la ziua cea mare, în care va trebui să fim independenţi, dar pentru asta avem nevoie de pregătire permanentă şi să ne placă ceea ce facem.

 

LOCUL 5: Avocat

Avand in vedere faptul ca in România exista foarte multi absolventi de drept, aceasta meserie va fi din nou cautata in urmatorii ani. In general, cele mai mari castiguri le au cei care lucreaza in avocatura de business.

 

LOCUL 4: Meseriile în construcţii

Pana in anul 2020, angajarea inginerilor constructori, proiectantilor si arhitectilor va creste datorita investiilor statului. Nu este de mirare ca multi tineri se indreapta spre o cariera de inginer constructor.

 

LOCUL 3: Specialist în marketing

Pe masura ce economia se restabileste, comportamentul de cumparare al românilor creste. Marketing înseamna pozitionarea unui brand pe piata, cunoașterea publicului caruia te adresezi, masurarea rezultatelor, promovarea de servicii sau produse atat prin canalele clasice, cat și în mediul online si, apropo, este mecanismul de baza din spatele platformelor Facebook si Google.

 

LOCUL 2: Medicină

Faculatiile de medicina din România pregatesc adevarati profesionisti, insa din pacate majoritatea dintre ei pleaca in strainate prentru a practica aceasta meserie. Cu toate acestea, datorita faptului ca se deschid tot mai multe clinici private, salariul poate sa ajunga pana la 3.000 de euro pe lună.

 

LOCUL 1: Specialist IT

Specialistii IT care pot fi pot programatori sau informaticieni sunt cei mai cautati; peste 500 de romanii lucreaza la Microsoft. Aceasta profesie are un viitor stralucit in toata lumea, iar in România tinerii sunt foarte pasionati de lumea informaticii. Salariile sunt cuprinse intre 2.000-3.500 de euro in România, dar in strainatate pot fi chiar duble.

ALEX CONTRAŞ

image not available

ALEX CONTRAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: