EMANUELA BOGDAN & FLAVIA BOGDAN: Prinşi în horă. Plus VIDEO

  • Spaţiul dintre cele două imobile ale şcolii noastre a fost însufleţit miercuri, în pauza mare, de mulţimea de elevi şi profesori veniţi să celebreze Ziua naţională a României. Este prima ceremonie de acest fel ţinută în acest spaţiu care de curând a primit un nou facelift.

 

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia voteaza unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional. Alegerea zilei de 1 decembrie a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România în 1918. Alegerea acestei zile ca sărbătoare națională a României a fost văzută drept un afront adus minorităţii maghiare din România, pentru care ziua de 1 decembrie a însemnat o pierdere politică.

Maestrul de ceremonii al acestei zile a fost  domnul director adjunct, Călin Perţe. Domnia sa a vorbit despre importanţa amintirii unor momente măreţe, deoarece astăzi există riscul unei amnezii colective.

În final, Andreea Chise şi Romina Suciu au fost cele care ne-au încântat auzul cu câteva cântece despre România, iar grupurile de elevi s-au strâns în cercuri, făcând mai multe hore.

EMANUELA BOGDAN, FLAVIA BOGDAN

Flavia si Emanuela Bogdan

FLAVIA BOGDAN şi EMANUELA BOGDAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: