CLAUDIA GAVRILAŞ: Expertă în fotografia de portret

Ea este Andreea  Iancu, o tânără în vârstă de 27 de ani, absolventă a Facultăţii de Arhitectură din Timişoara şi care este fotograf de portrete.

 

 

 

Înca de la zece ani, Andreea  a fost atrasa de  fotografie, jucandu-se cu aparatul foto a parintilor ei, cu care trebuia sa fie foarte atenta („un aparat micut, automat, cu care trebuia sa fiu foarte grijulie sa nu il stric sau sa consum filmul aiurea”), incercand sa surprindă natura si peisaje. „Abia cativa ani mai tarziu au inceput sa imi placa si portretele”, ne marturiseste intervievata.

Pe parcurs, aceasta pasiune a prins contur si s-a transformat intr-un job, dar „care nu se simte a fi un job”, ne spune Andreea.

Fiecare proiect o entuziasmeaza pe tanara fotografa, oricate ore de munca ar  presupune acesta.

Debutul Andreei in fotografie s-a făcut in anii 2009-2010, cand a imceput sa fotografieze portrete in mod constant, in timp ce era in facultate la Timisoara, dar abia in urma cu 3-4 ani s-a decis sa ia mai in serios fotografia.

Andreea ne martursiste faptul ca este „un dezastru la capitolul organizare intre job si restul lucrurilor”, insa promite ca va lucra la lucrul acesta. „Ma simt norocoasa sa am in jur persoane care ma incurajeaza mereu, dar care imi si atrag atentia cand fac cate o boacana.“

Andreea nu a fost  descurajata, spunandu-i-se ca din acest job nu se poate sa traiasca, fara a se ocupa de fotografiat la evenimente importante, acest lucru a ambtionat-o, spunandu-si ca vrea „să (îşi) demostreze contrariul.”

Aceasta ne-a marturisit faptul ca nu are niciun idol în domeniu, insa o admira inca de la la varsta de 13-14 ani pe Lara Jade, pe care o urmareste si in prezent. Acum a prins drag de italianca Nima Benati.

Pe Andreea o inspira marea, calatoriile in locuri noi si natura.

Pe viitor, Andreea ne spune ca va continua cu fotografia, si ca i-ar place sa aiba colaborari si in strainatate, lucru pe care l-a inceput anul acesta in Barcelona si spera ca va continua si lunile urmatoare.

Andreea ne marturiseste ca „merita sa practici fotografia doar daca o faci din pasiune. Nu o sa te imbogatesti peste noapte si nu e deloc asa usor cum uneori pare pe exterior”.

andrada-radu-andreea-iancu

ANDREEA IANCU. Foto: Andrada Radu

Alte pasiuni ale Andreei sunt calatoriile, desingul interior si arhitectura.

La final, Andreea a vrut sa transimita un mesaj tinerilor fotografi: „Experimentaţi tot mai mult!”

Cine doreste sa o contacteze sau sa-i admire munca o poate gasi aici:

https://www.andreeaiancu.com

https://www.instagram.com/andreeaiancuphotography

https://www.facebook.com/andreeaiancu.photo

CLAUDIA GAVRILAŞ

claudia gavrilas

CLAUDIA GAVRILAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: