UPDATE Limbi străine la pachet

Cunoașterea unei limbi străine sau chiar a mai multora reprezintă o realitate și o necesitate în zilele noastre. O să vă prezint un site web și o aplicaţie gratuită dedicată învățării limbilor străine, care se numește Duolingo.

Proiectul  a fost intemeiat de către profesorul Luis von Ahn la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh și studentul lui, Severin Hacker. Duolingo oferă mai mult de 40 de cursuri diferite în 23 de limbi.

In limba română, pe acest site poți invăța numai engleza, iar cei ce ințeleg sau cunosc limba engleză pot invăța spaniola, franceza, germana, italiana, portugheza, japoneza etc.

Aplicația este disponibilă pe platformele iOS, Android și Windows 8 și 10, numărând peste 200 de milioane de utilizatori înregistrați din toată lumea.

Site-ul conține și o platformă de traducere a textelor (prin crowdsourcing) și un „centru” de evaluare a competențelor lingvistice.

foto duolingo

Foto: Natalia Chiş

Aplicatia are o interfață in care utilizatorii pot progresa printr-un vocabular, unde cuvintele învățate pot fi verificate. Utilizatorii castiga puncte de experiență (XP) pe măsură ce învață o limbă, de exemplu la finalizarea unei lecții.

Abilitățile sunt considerate învățate atunci când utilizatorii completează toate lecțiile asociate cu abilitatea. Utilizatorii câștigă un punct pentru fiecare răspuns corect și pierd unul pentru fiecare greșeală, iar lecția se va valida când se ajunge la 10 puncte.

Duolingo include, de asemenea, un cronometru in care se acordă puncte suplimentare pentru rapiditatea răspunsurilor corecte oferite.

Aplicația dispune de un magazin online numit Lingot Store, unde se pot achiziționa diferite abilități cu ajutorul lingo-ului, care este moneda utilizată de site.

Duolingo ține cont de progresul utilizatorului și il atentioneaza prin e-mail pentru a asigura continuitatea studiului.

Obiectivele pe care le puteți alege variaza la ocazional la nebunesc, în funcție de cât doriți să învățați și cât de repede doriți să progresați. Un antrenor virtual (numit Duo) va aduce aminte în fiecare zi, indiferent dacă sunteți sau nu sunteți pe drumul cel bun, pentru a vă atinge scopul.

Duolingo  reuşeşte să îi motiveze pe elevi cu abilități bonus și capacitatea de a câștiga lingo-uri.

Cea mai mare parte din invatare în Duolingo este vizuală. Sunt imagini pentru învățarea vocabularului, culori care indică dacă aveti dreptate sau daca ati greșit și de a sublinia textul pentru noi cuvinte sau puncte gramaticale.

In opinia mea, Duolingo reprezintă o opțiune viabilă, unde poți învăța o limbă străină in cel mai scurt timp posibil.

NATALIA CHIŞ

image007

NATALIA CHIŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: