FLAVIA BOGDAN & EMANUELA BOGDAN: Un tânăr pasionat

În acest articol vă vom vorbi despre un tânăr de 22 de ani pe nume Alexandru Miclea a cărui mod de exprimare este fotografia. Acesta este un tânăr român care de mai multă vreme s-a stabilit în Italia împreună cu familia lui. Vă lăsăm să îl descoperiți în materialul care urmează.

„Mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie în anul 2015. Pasiunea mea ieșind mai mult la iveală după vizionarea unui canal de youtube, Around the World 4K, al unui tânăr clujean pe nume Ionuț Turda. Lucrul care m-a făcut să îmi doresc cel mai mult să intru în acest domeniu a fost frumosul pe care acele video-uri filmate în diferite colțuri ale lumii mi-l arătau. Deși am fost impresionat de această latură, a video-ului, am decis să nu sar anumite etape pe care eu le consideram importante și să iau totul treptat, așa că mi-am cumparat primul aparat Foto Entry-Level Nikon D5300 + 14-140 mm și m-am apucat de fotografiat.”

Acesta dedică cel mai mult timp fotografiilor făcute la diferite evenimente, nunți, botezuri, dar și ședințelor foto. Alocă 6-7 ore pe zi editatului, iar în timpul liber încearcă să învețe pentru a se perfecționa în acest domeniu.

image1

Alexandru Miclea

La întrebarea „Ce feedback-uri ai primit din partea celor din jur?” acesta a preferat „să dea din casă”, arătându-ne unul dintre mesajele care l-a impresionat foarte mult și care l-a încurajat totodată, simțindu-și munca cu adevărat apreciată: „Din pozele și filmulețele tale se observă un mare devotament față de ceea ce faci și o pasiune extraordinară pentru această artă digitală. Pe lângă aceste trăsături care caracterizează munca ta, e de menționat și talentul deosebit. Portretele mi se par atât de vii și animate încât îți fac cunoștință cu oamenii fotografiați chiar dacă nu îi știi în persoană. Capacitatea de a te juca în mod creativ cu culorile mi se pare genială! Nu mai menționez stilul care combină modernul cu elegantul și naturalul. Bravo!!! Cu toată sinceritatea, bravo!”

Alexandru consideră că relația cu clientul este mai mult decât importantă. La ședințe spunea el, „sunt amuzant, încerc de multe ori «să mă fac de râs» dacă chiar văd că sunt prea serioși clienții, doar să îi fac să se simtă mai confortabil, astfel încât să surprind zâmbete naturale și adevărate”.

Oamenilor în general le place să dețină avantajul, astfel el încearcă să dea tot ce e mai bun calitate – disponibilitate – preț.

Pe parcursul interviului, Alexandru ne-a vorbit și despre un episod din viața lui care l-a făcut să ia o decizie mai clară cu privire la viitorul pe care și-l dorește. După terminarea liceului, în România, a ajuns cu ajutorul programului Edmundo în Danemarca, unde a studiat la Bussines Academy Aarhus, profilul IT Network and Electronics Technology.

O facultate foarte dotată din punct de vedere tehnologic, cu profesori bine pregătiți și studenți din toată lumea. Orele erau lejere, bazate pe multă practică, folosea doar laptop-ul, nimic de scris manual, aveau internet de mare viteză în fiecare clasă și în toată universitatea, probabil visul oricărui tânăr tocmai ieșit de pe băncile liceului.

 

Totul în echipă

Specifică facultăţilor în Danemarca este munca în echipă, nu faci nimic singur, totul se face în echipă, inclusiv cele mai multe examene se dădeau în echipă.

Chiar dacă totul părea roz, a decis să se lase de această facultate după un an şi jumătate. Au fost mai mulți factori care l-au influențat în a lua această decizie. În primul rând taxele. El ca și student avea taxe de 47% din tot ce câștiga. Era greu să te ridici ca și tânăr cu atâtea taxe. Taxele mașinilor erau mari, la fel și ale caselor.

Viața în Danemarca fiind printre cele mai scumpe din Europa, „nu îmi vedeam viitorul acolo.”

Un alt motiv a fost mediul în care a început să trăiască. Musulmanii fiind cei care formează cea de-a doua comunitate religioasă din țară și cea mai mare minoritate a țării, el fiind creștin, s-a simțit de multe ori încolțit. „Danemarca, din punctul meu de vedere, este o țară păgână, fără Dumnezeu, o țară plină de drogați, violență și furturi”, spunea el.

Probabil pentru unii acestea nu ar fi niște motive puternice pentru a renunța, însă pentru el au fost și astfel a decis să plece în Italia la părinții lui, unde a început să se dezvolte pe partea pe care și-a dorit, ajungând să facă bani și să aibă o echipă cu care să presteze  sevicii foto – film.

Speră că această experiență a lui să le fie de ajutor celor care acum se gândesc la ce facultate vor urma. Să se gândească bine înainte de a lua o decizie, analizând facultatea pe care vor să o urmeze din toate punctele de vedere pentru a nu pierde timpul pe care ar putea să îl investească în ceva cu adevărat productiv și plăcut.

 

Echipamente

Aparatura pe care el o folosește este, pe partea de fotografiere, Nikon; pentru video folosește Panasonic Lumix și pentru cadrele aeriene (filmate cu drone) folosește DJI Phantom.

Pentru editare, folosește Macbook Pro, iMac 5K și programele: Premiere Pro, FCPX, Photoshop și Lightroom.

Sfatul lui pentru toți cititorii este acesta: „Dacă deja au intrat în acest domeniu și sunt pasionați, îi sfătuiesc să învețe în continuare pentru că tot timpul este loc și de mai mult. Sunt mulți fotografi de la care avem ce să învățăm. Este de datoria ta dacă vrei să evoluezi, să lucrezi mult, să te inspiri, luând ce este mai bun de la fiecare. Celor care nu au intrat încă în acest domeniu, dar au de gand să o facă, îi sfătuiesc să se gândească, analizând bine cat de mare le e pasiunea și să își fixeze un țel, un punct unde vor sa ajungă, și să se gândească de două ori, pentru că e o meserie care pe lângă talent cere și multă investiție financiară.”

FLAVIA BOGDAN, EMANUELA BOGDAN

EMANUELA BOGDAN, FLAVIA BOGDAN

FLAVIA BOGDAN, EMANUELA BOGDAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: