SZIME ALEXA: Diana, pasionată de desen

desen04

Artwork: Diana Zaha

Diana Zaha, boboacă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, specializarea matematică-informatică, este extrem de pasionată de desen. De asemenea, iubește geografia; aceasta a participat anul trecut la Olimpiada Naţională de Geografie, luând punctajul 92/100. Pentru a afla mai multe despre ea, Diana a fost de acord să ne răspundă câtorva întrebări.

Diana Zaha

DIANA ZAHA

REPORTER: Cum ți-ai descoperit talentul la desen? Dar pasiunea pentru geografie?

DIANA: Talentul la desen nu pot să spun că l-am descoperit într-un fel. Desenam de când puteam ține un creion in mână. Am început să mă gândesc la a-l perfecționa in clasa a V-a.

Pasiunea la geografie a venit din dorința mea de a călători. Știam că nu voi putea ajunge să călătoresc peste tot, așa că a învăța despre acele locuri era cea mai apropiata variantă.

 

REPORTER: Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?

DIANA: Cea mai mare realizare în domeniul academic a fost participarea la Olimpiada Națională de Geografie. Pe plan artistic, cea mai mare realizare cred că a fost trecerea peste frica de expunere si începerea acțiunilor mele pentru a-mi crea un brand propriu.

Părinții mă susțin in ceea ce fac, se mândresc cu mine și cu talentul meu, mă ajută și îmi dau sfaturi. Cu toate acestea, chiar daca ei cred că aș putea avea o carieră în arte, m-au împins puțin de la spate spre a alege un profil real și eu am acceptat.

 

REPORTER: Îți rămâne timp liber și pentru alte activități?

DIANA:  Nu reușesc mereu să mă organizez astfel încât să am și timp liber pentru alte activități. Desenul, de obicei, se întâmplă – culmea – in pauzele dintre ore. Foarte rar stau acasă la masa de lucru și desenez intensiv pentru câteva ore. De cele mai multe ori, faptul că am multe teme nu îmi permite, dar și faptul că nu sunt întotdeauna eficientă in ceea ce fac.

 

REPORTER: Care sunt planurile tale pentru viitor?

DIANA: Planurile mele pentru viitor sunt mari; din pacate, nu știu câte dintre acestea pot deveni realitate. Mai întâi aş dori să ajung să studiez la o universitate din California, mai exact California Institute of the Arts. Apoi aş vrea să devin angajata unui studio de animatie precum Disney sau Pixar.

 

REPORTER: Ce sfaturi ai pentru cei începători la desen?

DIANA: Sfatul meu pentru un începător este să deseneze în fiecare zi câte ceva, orice, mic sau mare, complex sau simplu. Un alt sfat este să nu se streseze foarte mult, deoarece creativitatea – necesară pentru a începe un proiect nou – nu vine la comandă. Tu, ca și artist, ar trebui să fii capabil să exploatezi acele momente în care te simți inspirat.

Pentru a vedea mai multe desene realizate de Diana, puteti accesa contul ei de Instagram: dianaisdrawing.

SZIME ALEXA

SZIME ALEXA

SZIME ALEXA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: