CARMEN ARDELEAN & ELENA CIORBA: Escrocherie prin telefon

Elevii clasei a XI-a B a liceului nostru au avut bucuria, chiar în Ziua Educaţiei, 5 octombrie, să primească vizita unui musafir deosebit, între orele 9:00-9:50. Ei au purtat un dialog cu domnul poliţist de proximitate Ioan Borza, agent-şef principal al Poliţiei Municipiului Oradea, prieten consacrat al şcolii noastre.

La inceputul discutiei, domnul Borza ne-a prezentat detaliat o metoda de escrocherie din zilele noastre, care a ajuns in prezent sa ia proportiile unui fenomen. Aceasta metoda consta in apelul de la un numar necunoscut, prin care esti anuntat ca un membru al familiei tale, o ruda sau o cunostinta de a ta, a fost implicata intr-un accident si are nevoie de o anumita suma de bani pentru medici, avocati etc… Banii ar urma sa fie pusi intr-un cont dat de cel care a sunat.

Domnul Borza ne informeaza ca 70% din victime sunt femei.

Asadar, atentie la acest nou tip de escrocherie!

Cativa elevi i-au adresat niste intrebari la care domnul Borza a raspuns cu multa bunavointa. Alex Laza a dorit sa stie care este responsabilitatea unui conducator auto, in cazul in care o persoana cu comportament suicidar se arunca in fata unui autovehicul. Andrei Iova a dorit sa stie daca pedeapsa in cazul traficului de droguri are legatura cu cantitatea acestuia.

De asemenea, dl Borza ne-a mai spus ca, in cazul in care vreun elev intampina anumite probleme, poate conta pe sprijinul domniei sale, dupa ce isi anunta dirigintele. Datele de contact ale domnului Borza se afla la avizierul aflat la parter, langa intrarea in biblioteca scolii.

CARMEN ARDELEAN, ELENA CIORBA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: