ALEXANDRA REŞTEA: Portretul unui model

Teodora Onița învață la Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea şi este o elevă foarte silitoare, care, pe lângă școală, face voluntariate la diferite centre şi, în plus, în timpul liber, este model la agenția MModels România. Această agenție a fost înființată de Marius Molan, care acum este și managerul Teodorei.

received_1194321994023524

TEODORA ONIŢA

Teodora a ajuns să afle de această agenţie chiar de la Marius Molan, care a invitat-o să participe la castingul organizat în octombrie 2016. A participat la casting, iar la sfârșitul cursului a semnat un contract pentru un an. După această perioadă, contractul se înnoiește, pentru că între timp i se revizuiesc clauzele.

Marius Molan este acum managerul Teodorei, iar prin asta el este responsabil să-i caute de lucru, adică prezentări sau shooting-uri foto, acesta primind 30% din câștigurile obţinute de Teodora.

Teodora ne spune că îi place să fie model, dar în spatele acestei meserii se află multă muncă: „A fi model nu înseamnă doar să defilezi pe un podium și să zâmbeşti la aparat, ci este mult mai mult. În spatele unei prezentări de câteva minute stau multe ore de muncă: de la poziția corpului până la mersul perfect pe tocuri înalte și până la machiaj și ținute în lumea fashion – totul este de o perfecțiune desăvârșită. Pe podium, un model trebuie să aibă o atitudine până la limita aroganței și în același timp să aibă standarde profesioniste. Managerul meu mereu mă încurajează să învăț pentru școală, ca și pentru modelling. De asemenea, un model trebuie să aibă grijă constant la modul în care arăta, astfel încât dietele sunt inevitabile, iar sportul este un factor ce nu poate lipsi.”

Teodora ne spune că părinții ei sunt foarte mulțumiți de ceea ce face, deoarece acum este mult mai încrezătoare în sine și și-a făcut prieteni noi.

În legătură cu școala, Teodora nu s-a schimbat în sens negativ, ci, dimpotrivă, a progresat, sub îndrumările managerului său, care o încurajează să învețe, pentru a obține rezultate bune.

Inițial, la școală, diriginta nu a privit modelling-ul cu ochi buni, dar după ce Teodora a participat la câteva prezentări și a văzut fotografiile, aceasta a început să-și aibă o altă perspectivă.

Colegii Teodorei au persiflat-o la început, dar ulterior şi ei au început s-o privească cu alți ochi și să-și formeze o altă opinie asupra Teodorei și modelling-ului.

De cand a început cursul și până în prezent, Teodora a participat la cinci prezentării: la Trade Center, la evenimentul Designer Ioana Georgescu; la Crișul Center, Crişul Fashion Day; la Trade Center, Împreună pentru Nuria; la Ramada, model de păr pentru produsele MTRIX si L’Oreal; la Crişul, Crişul Fashion Day ediția a lll-a.

Foto: arhiva personală Teodora Onița

ALEXANDRA REŞTEA

image001

ALEXANDRA REŞTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: