Învățatul prin intermediul rețelelor sociale este viitorul

A învăța să creezi, să gestionezi și să promovezi o rețea de învățare profesională (PLN) va deveni în curând – dacă nu este deja – una dintre cele mai necesare și căutate abilități de către un cetățean global.

O astfel de rețea este un instrument esențial pentru profesori și urmează să înlocuiască dezvoltarea profesională costisitoare organizată de către companii.

Dar de ce doar profesorii, nu și studenții? Având în vedere importanța examenelor pentru un viitor bun in cariera, avantajele învățării in acest mod sunt clare, dar mai există un beneficiu. Este importanta autonomia unui elev, unul care să se poate adapta la diferite schimbări, invățând printr-o rețea, care să poată naviga cu incredere prin jungla internetului.

Elevii au deja o cunoaștere foarte solidă a puterii si funcționalității rețelelor. Socializarea nu este doar un trend care va muri prea repede. Succesul Facebook, Twitter și Instagram nu este pur și simplu un rezultat al tehnologiei moderne si cool.

Învățarea prin intermediul rețelelor va ajunge în curand ceva oficial, o metodă extrem de pactica si folositoare atât pentru elevi, cât si pentru profesori.

Read the rest in Paperless

GIULIA HOSU

giulia-hosu

GIULIA HOSU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: