ANDREEA TRIFA & DENISA LEAC: Pe podium la „Noi umblăm a colinda”. Plus VIDEO

În ultima decadă a lunii decembrie, o ceată de colindători de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, pregătiţi de doamna profesoară de religie Rodica Marian, a câştigat locul ll la un concurs judeţean dedicat tradiţiilor.

large

Echipa – formata din Maria Gurzau si Casiana Jurcut Rat din IV A, Anda Cristea, Diana Galca, Raluca Hodisan, Daria Mal si Carla Zeres din V D, Andreea Chise din VI A, Nadin Bente, Alexandru David, Nicola Filip, Rares Kenderesi si Madian Latco din VII A, Melania Mot si Viviana Rad din VIII B, Codruta Lencar din XI B si subsemnatele – a urmat un traseu prestabilit, pe care l-au urmat toate echipele, pentru parada costumelor populare, cu urmatoarele opriri: Evidenta Populatiei, strada Republicii, Primaria Oradea si Catedrala Invierea Domnului, unde au fost intampinati de Prea Sfintitul Episcop Sofronie Drincec cu un sobor de preoti.

Alaiul a fost compus din 36 de grupuri de colindatori din tot judetul, iar printre care ni s-au alaturat am vazut figure publice importante.

Colindatorii de la Ghibu au beneficiat de sustinerea muzicala a doi absolventi ai scolii noastre, din clasa domnului Valeriu Laslau – Andrei Jurcut si Alex Pop; Alex a fost cu vioara, iar Andrei cu saxofonul.

Dupa partea de colindat, a urmat o etapa de concurs, la Carrefour Era, concurs sub titulatura „Noi umblăm a colinda”. Echipa noastra a intrat a cincea, iar dupa jurizare, am luat locul ll pe judet.

Repertoriul nostru a inclus doua colinde: „Fă gazda lumina-n casa” si „Vine-o hulpe di la munte”.

Premiantii, pe langa diploma, au primit si un voucher pentru cumparaturi Era Shopping City.

Despre concurs, doamna profesoară Marian ne-a declarat urmatoarele: „Pregătirea a presupus repertorii care au fost plăcute, a fost un preambul al sărbătorii pentru care o asteptam.”

colinde end.jpg

Mulţumiri tuturor, Ghibu duce mai departe pe umerii săi tradiţia naţională!

ANDREEA TRIFA şi DENISA LEAC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: