ANTONIA MAG & ADINA VESA: Hairstylistul, cea mai bună alegere pentru părul tău

Aspectul părului este foarte important pentru fiecare dintre noi, deoarece părul unei persoane spune multe despre stilul acesteia, despre statutul social și o poate ajuta (sau împiedica) să evolueze în societate, în baza relațiilor personale și profesionale pe care le are. Trebuie să ne îngrijim parul și să îi acordam atenția necesara, iar el cu siguranță va răspunde plăcut înapoi. Iar pentru cele mai bune rezultate este recomandaăa apelarea la un hairstylist. Am avut ocazia de a lua un interviu unui hairstylist specializat, pe nume Dan Sabău. 

salon

Salonul

 

REPORTERI: Care este diferenta dintre un hairstylist / coafor stylist si un coafez / o coafeza sau un frizer / o frizerita? Hairstylist este cumva doar denumirea pompoasa, “americanizata” a unui coafor si un pretext pentru a solicita mai multi bani pe serviciul cerut?

DAN SABĂU: Raspunsul este in mod clar “NU”, existand diferente majore intre un hairstylist si un / o coafez/a. Iar principala deosebire consta in gradul de pregatire. Un hairstylist are in palmares nu doar cativa ani de experienta, ci mai cu seama seminarii de hairtyling specializate, in care se invata tehnici multiple de tundere a parului, precum si tot ce tine de coloristica pentru obtinerea culorii perfecte de par. Totodata, pe hairstylist il recomanda in mediul profesional participarile la concursuri si, mai cu seama, premiile castigate. Totodata, exista diferente de atitudine si metode felurite de lucru care deosebesc un coafor stylist de un /o coafez/a de rand.Daca apelezi la un coafor stylist si ii prezinti o fotografie cu tunsoarea si culoarea dorite de tine, vei primi ceea ce iti doresti.

Hairtylistul se va uita atent la tine, la ce tinuta porti, la culoarea tenului, la forma fetei, la culoarea ochilor, te va intreba unde lucrezi (unei avocate i se potriveste, de regula, alt look decat unei antrenoare de fitness, ca exemplu) si abia mai apoi o sa-ti spuna daca acel look este potrivit pentru tine, oferindu-ti argumente exacte.

sabau-dan

DAN SABĂU

REPORTERI: Ai facut vreun curs de hairstylist?

DAN SABĂU: Da, am participat la mai multe cursuri prin toata tara, iar acum un an am fost chiar si in Germania la un curs, unde am invatat multe lucruri importante pentru a pastra toate calitatile esentiale ale parului. Important este sa doresti sa inveti si sa pui pasiune in ceea ce faci, si nu sa o faci doar pentru a castiga bani.

 

REPORTERI: Ca si hairstylist, te-ai axat doar pe partea de coafat?

 DAN SABĂU: Coafez, vopsesc, tund si repar prin tratamente speciale orice tip de păr, iar pe langa toate acestea ma ocup si de partea masculină, deoarece sunt pasionat de aranjarea bărbii, care este la moda in prezent pentru multi barbati.

REPORTERI: Unde lucrezi momentan si unde te pot gasi cei care sunt interesati?

DAN SABĂU: Momentan lucrez la Salonul Bloom by Amy, care se gaseste pe strada Transilvaniei, numarul 31, iar cei care sunt interesati ma pot gasi pe Facebook cu numele Sabau Dan sau pe Facebook-ul salonului Bloom by Amy.

Va astept cu mult drag pentru o ingrijire perfecta a părului si pentru a incerca toate produsele noastre profesionale.

Foto: arhiva personală Dan Sabău

au consemnat ANTONIA MAG și ADINA VESA

antonia-si-adina

ADINA VESA și ANTONIA MAG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: