ALEXANDRA REŞTEA: Şi ei sunt ai noştri!

O elevă în vârstă de 16 ani, pe nume Teodora Oniţa, care studiază la Liceul Teoretic Aurel Lazar, își dedică câte puțin din timpul ei liber pentru a face acțiuni de caritate. Ea face voluntariat la entrul de zi pentru copii Gabrielle, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, unde desfășoară activități sportive cu copiii de acolo.

Voluntariatul este activitatea desfășurată din propria inițiativă prin care o persoană fizică își oferă timpul, talentul și energia fără o recompensă financiară, aflăm de la asociatia Pro Vobis.

Teodora ne povestește că îi face plăcere să ajute comunitatea prin munca sa:
,,Îmi place ceea ce fac și o fac cu drag, pentru că îmi place să desfășor activități cu copiii, iar dacă aceste activități îi și ajută, pentru mine este mai mult decât excelent!”

La acest centru de zi toate activitățile și acțiunile se desfășoară cu ajutorul voluntarilor. Aici se pot înscrie elevi de 15 ani cu acordul părinților si de la 16 ani fără acordul părinților. Elevii se pot înscrie la acest centru la următoarele categorii de activităţi: pot ajuta la bucătărie, curățenie și la aranjarea mesei pentru persoanele nevoiașe între orele 11:30-14:00; pot desfășura activități creative, sportive sau să facă temele cu copiii intre orele 13:30-16:00 de luni până joi; pot ajuta la distribuirea produselor de curățare si a hainelor pentru persoanele care fac duş la centru.

Aici se desfășoară de câteva ori pe an acțiuni cum ar fi: colectarea de alimente și fonduri pentru persoanele nevoiașe; clovn la Spitalul Gavril Curteanu, pentru a-i înveselii pe copiii bolnavi.

Domeniile în care poți să practici voluntariat sunt: social, ecologic, civic, cultural, artistic, sportiv şi de sănătate.

Elevii care desfășoară acțiuni la acest centru (și nu numai) vor primi un certificat de voluntariat de la un ONG, care este folositor atât pentru CV cat si pentru înscrierea la facultate, dacă profilul / domeniul ales aste aceleași cu cel practicat la centru. Pe lângă asta în fiecare an se ofera Premiul cel mai activ voluntar.

Beneficiile practicării voluntariatului sunt:rezolvarea problemelor din comunitate, experiența, responsabilitatea, dezvoltarea pe plan personal, accesul la persoane si informații.

ALEXANDRA REŞTEA

image004

ALEXANDRA REŞTEA

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: