ADRIANA ŞTIUBE & NISTOR RUBEN: Bihoreanul în vizită la Ghibu

Joi, 13 octombrie 2016, mini-studioul nostru de jurnalism a fost vizitat de domnişoara Adriana Totorean, redactor al săptămânalului „Bihoreanul”. Domnia-sa a fost curioasă să afle mai multe despre blogul nostru şi totodata despre noi, elevii, în postură de jurnalişti.

vizita

Sursa foto: arhiva Bihoreanul

Din fiecare clasă de jurnalism au fost prezenţi câte unul sau doi reprezentanţi: Bogdan Bondar (XII B), Florin Mihocaş şi Oana Taichiş (XI B), subsemnaţii din X B şi Paula Szabo (IX B).

Atmosfera din studio a fost una foarte călduroasă, fiecare dintre noi având libertatea deplină de a-şi spune părerea şi a răspunde la întrebările adresate de jurnalista Bihoreanului.

Pe lângă întrebări, Adriana Totorean ne-a împărtăşit care sunt avantajele, dar şi dezavantajele meseriei de jurnalist. De asemenea, aceasta ne-a mărturisit că „ne urmăreşte foarte des activitatea”, lucru care ne-a bucurat foarte mult.

reben-si-bihoreanul

Am dorit să cerem părerea a doi dintre invitaţi. „A fost o vizită interesantă. Domnişoara Adriana a vrut să afle despre blogul şcolii, dar ne-a spus mai multe despre cum e să fii jurnalist pe bune. Ne-a povestit despre greutăţile vieţii de jurnalist, despre părţile pozitive şi am avut ocazia să comparăm asta cu viaţa noastră de elevi, care tratăm scrisul ca pe un hobby”, ne-a mărturisit Bogdan Bondar.

De asemenea, şi Paula Szabo a fost de acord să ne împărtăşească părerea ei cu privire la vizita Bihoreanului: „Mă bucur foarte mult că am întâlnit-o pe domnişoara Adriana. Fiind pentru prima dată la un interviu, chiar în studioul nostru, mi s-a părut ceva unic, ceva ce nu găseşti în toate şcolile din Oradea. Mi s-a părut interesantă această experienţă şi mi-aş dori să am ocazia de o mai repeta.”

bihoreanul-sample

De asemenea, suntem foarte bucuroşi deoarece interviul acordat ziarului Bihoreanul a fost tipărit şi toti cei curioşi au putut achizitiona numărul săptămânal, în care şi-a făcut apariţia şi numele blogului nostru.

Îi mulţumim Adrianei Totorean pentru vizită şi sperăm să mai avem ocazia de a trăi o asemenea experienţă.

ADRIANA ŞTIUBE, NISTOR RUBEN

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: