ALEXANDRU TOADER: Urmează-ți visele!

Astăzi un profesor mi-a spus că sunt un imatur dacă mă războiesc cu toată lumea și nu merg înspre maturitate, ceea ce m-a pus pe gânduri. Eu sunt o persoană cu o mare încredere de sine – oare ce înseamnă asta?

Încrederea de sine înseamnă atunci când tu ai o opinie și o părere bună despre tine, ai incredere in tine și în puterile tale și nu te lași afectat de ce spun alte persoane despre tine și despre felul in care gândești.

Mulți elevi, majoritatea dintre ei, nu au o părere bună despre ei și nu sunt încrezători de sine; de ce spun asta? Pentru că am observat cum mulți dintre colegii mei de clasă au fost de acord cu mine cand mi-am spus opinia despre sistemul nostru de învățământ și nu am stat in banca si m-am supus legilor proaste care ne sunt impuse; mi-am dat seama că o persoana se lasă afectată de felul in care este catalogată, iar acea persoană pot să o numesc o persoană fără incredere în sine.

M-am uitat în trecutul meu și am observat că starea mea era în funcție de cum altii mă privesc pe mine, cum ar fi: dacă mergeam intr-un club cu prietenii, mergeam să beau cu ei ca să fiu acceptat si apreciat, chiar dacă știam ca nu imi face bine, ceea ce îmi influenta părerea de sine.

Dar asta nu o pot numi parere de sine, ci o numesc părerea altor oameni despre mine, deci teoretic nu aveam o părere despre mine… În sfârșit, unde vreau sa ajung e că, chiar atunci când simți că toata lumea se războiește cu tine, sa te simți bine si sa fii încrezător, deoarece ești acea persoană care are bună părere de sine și din acel moment ești o persoană diferită , o persoana care merge înspre success, și să nu fii descurajat dacă alții îți spun că ești fraier sau că ești prost, oricum nu vei schimba nimic, ai incredere in tine si urmează-ți visele.

Toți oamenii de succes au fost considerați nebuni pentru ideiile lor, dar nu s-au lăsat conduși, au ripostat si au luptat pentru visul lor si au ajuns unde și-au dorit – niște exemple ar fi Walt Disney, considerat nebun pentru visul lui de a deschide un parc de distracții, Graham Bell, care a fost dat afară de la școală pentru ca profesorii au spus ca este nebun si nu s-a putut integra ca elev.

Acești oameni și-au urmat visele și au avut o părere bună de sine așa ca nu ezita, fă o schimbare, viitorul țării stă în mâinile tale!

Nu vedeți? Sistemul acesta ne distruge visele, ne închide ușile, ne programează ca pe niște roboti, ca să devenim ceea ce vor ei si să muncim toata viața pentru un salariu de nimic, nimeni nu dorește asta.

În încheiere, aș vrea să vă spun să visați măreț si să vă urmați visele și, orice s-ar întâmpla, să nu renunțați niciodată!

ALEXANDRU TOADER

alexandru-toader

ALEXANDRU TOADER

Save

Save

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: