TEODORA SĂLĂGEAN & IULIA BOROŞ: Dansul, graniţa dintre trup şi suflet. Plus VIDEO

Cum ar fi viaţa fără muzică? Dar muzica fără dans? Cum ar fi dacă nu ar exista tineri talentaţi, tineri care sunt conştienţi de felul cum dansul poate aduce o schimbare în viaţa lor, ca la 16 ani, încă fragili, să realizeze că din nişte ore petrecute în sala de dans şi antrenându-se, îşi pot realiza un viitor?

 feat

În acest material, vom discuta despre Bianca Maria Toderaş, un membru al trupei Unique Dance studio, elevă a Colegiului Naţional Iosif Vulcan din Oradea, în vârstă de 16 ani, cu un potenţial care a ajutat-o, alături de colegii ei, să se facă cunoscută nu doar la nivel judeţean.

„Dansul e modul prin care mă eliberez de tot stresul şi toate problemele mele, e modul prin care comunic cu publicul, cu persoanele care ştiu că mă apreciază şi care mă motivează să dau tot ce am mai bun din mine”, ne mărturiseşte Bianca.

În continuare i-am adresat o serie de întrebări pentru a afla mai multe despre ea şi despre a doua familie a ei, Unique Dance studio.

BIANCA MARIA TODERAŞ

BIANCA MARIA TODERAŞ

REPORTERI: Care este genul de dans preferat? De ce?

BIANCA: Genul meu preferat de dans este hip-hop, pentru că are o gamă largă de stiluri precum vog, hause, kramp, newstyle, freestyle, breakdance şi aşa mai departe. Bineînţeles, este un gen care pe mine mă defineşte ca persoană.

 

REPORTERI: Există anumite criterii pe baza cărora selectezi piesele pe care dansezi sau la care realizezi coregrafii?

BIANCA: Da, atunci când aleg o piesă, aceasta trebuie să fie potrivită stilului respectiv. Ritm, beat-uri, tot ce face parte din coloana sonoră şi din ce îţi exprimă ţie piesa respectivă. De exemplu, stilului vog nu îi pot alege o piesă agresivă, deoarece acestor tipuri de piese se potrivesc unor stiluri diferite, gen kramp house şi aşa mai departe. Evident, o coregrafie e compusă din mai multe stiluri, iar piesele sunt legate printr-un mixaj specific.

 

REPORTERI: Care sunt proiectele în care aţi fost implicaţi?

BIANCA: Eu cu trupa mea am fost implicaţi în numeroase proiecte: spectacole de Crăciun, de Ziua Internaţională a Copilului, de Zilele Teatrului, flashmob-uri, Caravana Florilor şi multe evenimente importante ale oraşului Oradea. Bineînţeles, am mai participat şi la concursuri: The Game locul 3, IDO 2015 locul 2, IDO 2016 la care ne-am calificat cu locul 3 la mondialele din Austria, la Bounce, de asemenea în tabere de dans, unde am avut oportunitatea să învăţăm mai multe stiluri şi mişcări de dans de la coregrafi naţionali şi internaţionali.

 

REPORTERI: Există vreun dansator care te-a inspirat în tot ceea ce ai făcut?

BIANCA: Da şi îi mulţumesc mult pentru tot ce mi-a transmis şi mi-a arătat. E ca un idol pentru mine, care mi-a arătat că se poate orice, din moment ce îţi doreşti. Ea a început dansul la 18 ani având acum în prezent vârsta de 30 de ani. A ajuns o coregrafă cunoscută în întreaga lume. De când a început să practice acest dans, a slăbit 35 kg începând de la 100. Lumea râdea de ea, îi zicea că nu are ce să caute pe o scenă, dar tot ce îşi dorea era să danseze, să înveţe şi să practice acest gen. În prezent, este una dintre cele mai invidiate coregrafe din lume. Facebook page Barbara Borczi

Barbara Börczi, coregrafa care a inspirat-o pe Bianca

Barbara Börczi, coregrafa care a inspirat-o pe Bianca

REPORTERI: Cât durează până realizezi o coregrafie?

BIANCA: O coregrafie reuşită poate dura între 4-6 luni, ca aceasta să fie finalizată. Pentru ca aceasta să fie mai complexă, trebuie sa fie compusă din mai multe stiluri, mişcări, poziţii, încercările şi repetiţiile fiind nenumărate.

 

REPORTERI: Din câţi membri e alcătuită trupa?

BIANCA:: Trupa mea e alcătuită din 20 de fete cu vârste cuprinse între 14-16 ani.

 

La sfârşit, Bianca ne-a mărturisit că vede în dans o meserie de viitor, deoarece orice pasiune clădită cu perseverenţă şi motivaţie poate deveni un job stabil.

                                                                         au consemnat TEODORA SĂLĂGEAN şi IULIA BOROŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: