CĂTĂLINA RAŢ: Credință sau obiceiuri?

Pastele sau Învierea Domnului este una dintre cele mai frumoase sarbatori creștine. Aceasta sărbătoare are menirea ca în fiecare an sa ne aducă aminte ca intr-o zi Mântuitorul s-a lăsat răstignit pe cruce pentru mine si pentru tine.

Este frumos sa te gândești ca cineva te-a iubit – și te iubește – atât de mult încât si-a dat viața ca sa rastigneasca păcatele omenirii și ca noi azi sa fim liberi de aceasta povara și sa avem dreptul de a moșteni viața veșnică sau mai simplu de a ajunge în Rai. Cu toate acestea, este trist când te gândești ca Isus a făcut toate aceste lucruri pentru noi, ca noi sa fim liberi de pacat , iar de cele mai multe ori noi prin purtarea noastră Îl rastignim ori de cate ori avem ocazia. Acest lucru se întâmplă când păcătuim știind că El ne va ierta pentru ca este bun și pentru ca a murit pentru noi.

web  015

Foto: Camelia Bortoş

Acest lucru este total greșit deoarece în Biblie scrie „Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat odată pentru totdeauna, iar prin viața pe care o trăiește, trăiește pentru Dumnezeu. Tot așa și voi înșivă  socotiti-va morți faţă de păcat,  și vii pentru Dumnezeu,  în Isus Hristos, Domnul nostru.”

Prin acest verset putem înțelege ca Isus a murit pentru noi, ca noi sa fim iertați, însă acest lucru nu ne da dreptul de a păcătui mereu, pe motiv ca prin jertfa Mântuitorul suntem iertați. Tot ce trebuie sa facem este sa ne pocăim, cu atât mai mult cu cât trăim intr-o societate care a uitat sau a exclus semnificația  sărbătorilor creștine.

Unii se poticnesc în lucuri mărunte, cum ar fi dacă de paști sa vopsim oua sau nu, sau în diferențele dintre o religie sau alta. Un lucru este sigur: Domnul Isus a murit pentru oameni, nu pentru o religie sau un obicei.

Din nefericire, mulți uita semnificația sărbătorii și se concentrează pe mese festive în familie,  petreceri și uita persoana sărbătorită. Dacă Mântuitorul nu murea și invia pentru noi, ce rost ar mai fi avut mesele festive, petrecerile sau alte lucruri? De ce sa punem mai presus de El lucrurile acestea mărunte, când putem fi cu inima plina de bucurie în aceasta sărbătoare?

În concluzia acestor gânduri, va doresc un Paște fericit! Și nu uitați, Hristos a Inviat!

CĂTĂLINA RAŢ

CĂTĂLINA RAŢ

CĂTĂLINA RAŢ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: