FABIAN PETER: Ce vrei să ştii despre „Furia Roşie”

„Furia Roşie” este un bestseller pentru tineretul de azi, scris de Pierce Brown  şi tradus de către Iulia Pomaga. Aceasta carte poate fi comandata si de la clubul de lectura Club Art. Romanul este mai degrabă un SF, cu un pic de tragedie, comedie si chiar romantism, care aduce aminte de „Jocurile Foamei”.

furia rosie

Acţiunea cărţii are loc în viitor, când planeta Pamant este pe moarte, iar oamenii colonizeaza alte planete. Oamenii sunt clasati intr-o ierarhie pe culori, auriul fiind cea mai puternică culoare.

Personajul principal al acestei carţi este Darrow, e un Roşu şi un sondor al iadului, care lucrează pe planeta Marte şi are rolul de a lucra în adâncurilor minelor, pentru a face suprafaţa planetei locuibila. Pentru Darrow totul se schimbă când soţia sa, Eo, află un pasaj spre o lume exterioara, complet diferită.

La sfârşit sunt prinşi şi condamnaţi la moarte, însa Darrow scapa ca prin minune şi este dus la suprafaţă de către Dancer, un Rosu de culoare superioară şi unul din Fraţii Ceres, o organizaţie teroristă. Acesta îi ofera şansa de a schimba lumea aceasta. Dar consecinţa este ca trebuie să renunţe la tot ce ţine de familia lui şi să devină un Auriu.

Mai mult nu vă spun, pentru că nu ar mai avea nicun sens să citiţi cartea. Cel mai mult mi-a plăcut afirmaţia autorului: „Şi îţi multumesc ţie, cititorule. O să-ţi placă al dracului de mult cartea aceasta”. Si a avut dreptate.

FABIAN PETER

FABIAN PETER

FABIAN PETER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: