Studenţii secolului 21

DIFERENŢELE DINTRE ABILITĂŢILE PE CARE STUDENŢII LE ÎNVAŢĂ ŞI CELE PE CARE AR TREBUI SĂ lE DEŢINĂ DEVIN DIN CE ÎN CE MAI EVIDENTE.

serena 01

Foto: Serena Blaga

Iar acest lucru se datorează faptului că metodele traditionale de invatare nu mai sunt capabile sa echipeze studentii cu cunostintele necesare pentru a prospera, conform unui raport facut de Forumul Universal Economic.

Candidatii unui interviu pentru gasirea unei job din ziua de azi trebuie sa poata sa colaboreze, sa comunice si sa rezolve probleme, abilitati accumulate, in principiu, printr-un studiu social si emotional. Combinate cu abilitati traditionale, experienta sociala si emotionala va echipa studentii pentru a excela in evoluarea economiei digitale si a tehnologiei.

 

Categoriile abilitatilor pentru noul secol 21

Abilitatile pe care un student ar trebui sa le aiba in scolul 21 sunt impartite in trei categorii. Primele sunt cele fundamentale, care reprezinta modul in care studentii aplica abilitatile de baza invatate in scoala in circumstante de zi cu zi.

Acestea ar fi literatura, matematica de baza, cunostintele stiintifice, cunostinte financiare, cultura civica, tehnologia informatiilor si a comunicatiilor (TIC).

Urmeaza competentele prin care un student abordeaza provocari complexe. Acestea implica gandirea decisiva, creativitatea, comunicarea si colaborarea.

For the rest, read Paperless

SERENA BLAGA

serena 03

SERENA BLAGA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: