Cum să faci față stresului

IATĂ CÂTEVA STRATEGII POZITIVE, CARE TE POT AJUTA SĂ SCAPI DE OBOSEALĂ ȘI SĂ FII MAI OPTIMIST

Abundența stresului duce la oboseală, care se manifestă prin epuizare, anxietate și o stare de izolare și copleşeală. Din fericire, creierul uman are o capacitate imensă de adaptare. Cercetările spun că oamenii fericiți sunt mult mai întreprinzători în relațiile cu familia, prietenii și colegii, și chiar au parte de o viață mai sănătoasă. Iată câteva strategii pozitive, care te pot ajuta să scapi de oboseală.

 

bianca trip - stress

Foto: BIANCA TRIP

Incearcă să ai o părere bună despre tine

Renunță la îndoielile de sine și fii perseverent. În schimb, oferă-ți singur complimente și nu aștepta o realizare mare pentru a sărbători succesul. Caută calități autentice și folositoare. Caută-ți punctele forte – te va ajuta la consolidarea unei atitudini positive

 

Fă lucrurile cât mai ușor de gestionat

Dacă te simți copleșit de diversele responsabilități școlare, ia-ți câteva minute și reflectă asupra priorităților tale și pune-le în ordine, pas cu pas. Îți creezi o stare de echilibru și vei observa dacă faci progrese.

 

Mobilizează-te

Revenirea dintr-un eșec te ajută să scapi de oboseală. Psihologul Richard Davidson afirmă că persoanele care au o activitate mai intensă pe partea stângă a cortexului prefrontal își revin mai repede în urma unor evenimente care produc furie și teamă. Atenția și concentrarea cresc capacitatea de adaptare. Este uimitoare puterea de a controla emoțiile; când te confrunți cu situații care te fac furios sau anxios, caută „butonul de pauză”. Vei pătrunde într-o sferă pozitivă și productivă.

For the rest, read Paperless

BIANCA TRIP

bianca trip

BIANCA TRIP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: