GEORGIANA PUŞCAŞ & ADRIANA COBE: Câinele, un pericol din ce în ce mai mare

Mereu au existat persoane care, din cauza câinilor vagabonzi sau a câinilor cu stăpân, şi-au pierdut viaţa, dar în ultima vreme aceste cazuri sunt din ce în ce mai dese. Acest lucru se întâmplă din  cauza neglijenţei stăpânilor privind câinii lor, care au nevoie de libertate, iar aceştia nu le-o oferă, şi când au ocazia, fac tot posibilul să scape şi se năpustesc asupra oricărei fiinţe vii care le stă in cale.

Un caz real şi totodată cel mai tragic din ţara noastră este cel al lui Ionuţ Anghel, băieţelul sfâşiat de maidanezi. Copilul in vârstă de numai 4 ani a ieşit in parc cu bunica si fratele său, după care copiii s-au îndepărtat, întâlnind o haită de şase maidanezi. Cel mare a reuşit să fugă, dar mezinul a fost sfâşiat de animale.

copilUn alt caz recent, nu chiar atât de grav, este cel al unei fetiţe de 6 ani, dintr-un sat din judeţul Bihor. Copila venea de la şcoală împreună cu mai mulţi copii, când un câine mare si fioros a scăpat dintr-o curte şi a atacat-o pe fetiţă. A aruncat-o cu faţa la pământ, dar din fericire stăpânul câinelui a apărut şi a potolit fiara înainte ca acesta să apuce să o muşte. Totuşi, în urma acestui atac fetiţa a rămas cu multiple leziuni la nivelul feţei – zgârieturi, răni, umflături, însă cel mai grav este că a rămas cu traume care se vor vindeca mai greu decât rănile fizice.

Pentru a nu mai avea şi  în viitor astfel de tragedii, ar trebui luate nişte măsuri de precauţie de către cei care deţin câini.

Se spune că prietenul cel mai bun al omului este câinele, lucru care nu este întotdeauna adevărat. Pe de altă parte, nimic nu ne  împiedică să avem un astfel de prieten, cu condiţia să îl ştim controla.

Fotografii din arhiva personala Adriana Cobe

 GEORGIANA PUŞCAŞ, ADRIANA COBE

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: