ROXANA IVAN: Poluarea este cool

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupțiile vulcanice, cea mai mare parte a substanțelor poluante provine din activitățile umane.

poluare (1)Atenţie! Aerul poluat dăunează grav nu doar plămânilor, ci şi inteligenţei. Nu este o glumă! Specialiştii ne avertizează că, având în vedere că trăim într-un mediu toxic, chiar şi creierul începe să ne joace feste. Dureri de cap, stări depresive, oboseală. Cine nu se plânge de ele în marile oraşe? Probabil foarte puţini! Deşi poate părea mai puţin evident, poluarea ne afectează creierul cel puţin la fel de tare ca şi plămânii sau inima.

Ne inecam in praf! Romania, pe locul doi in topul celor mai poluate tari din UE!  Aerul cel mai poluat se găseşte încă la noi  şi Bulgaria, dar nici alte zone urbane nu au scăpat de poluanţi cum ar fi pulberile în suspensie. Transportul, energia şi agricultura sunt principalii vinovaţi, scrie EurActiv.

poluareUn raport publicat în 2011 arăta că România și Bulgaria sunt lideri globali în ceea ce priveşte rata de mortalitate cauzată de calitatea precară a aerului.

ROXANA IVAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: