ALESIA: Cum e să dispari din propria viață?

Realitatea poate fi copleșitoare. De fiecare dată când încerci să privești dincolo de ea, te va izbi și îți va arăta încă o dată cum e să nu te simți real, cum e să te privești în oglindă și să simți că nu aparții acestei lumi și cum e sa știi că exiști undeva, dar nu aici. 

Și inevitabil gândurile negre vor prelua întregul control pe care îl deții. Dar cum poți sa te lupți cu o voce din capul tau care nu îți apartine? Și cum o faci să se oprească pentru totdeauna? 

Lia si Cassie, protagonistele romanului ,,Wintergirls” de Laurie Anderson, sunt cele mai bune prietene, având cea mai puțin bună influență una asupra celeilalte. Înscrise într-un concurs mortal pentru a obține perfecțiunea, adolescentele încep să se preocupe obsesiv de felul în care arată, numărul de pe cântar oferindu-le doza zilnică de dopamină. 

La câteva luni, după o ceartă masivă între cele două, Cassie este cea care iese din joc, suferind pierderea supremă: viața ei. 

Lăsată în urmă, bântuită de memoria prietenei sale și de faptul că nu a putut să o salveze, Lia decurge la gesturi extreme, ajungând să se înfometeze până la os, doar pentru a putea să simtă din nou ceva. 

Dar realitatea începe să îi arate în oglindă o reflexie a unui om necunoscut, o reflexie de care aceasta vrea să scape și captivă în trupul ei fragil, înghețat de iarnă, adolescenta se lasă ghidată de gândurile distructive, separând lumea reala de lumea ei, plutind pe tărâmul celor care nu vor să fie salvați. 

Romanul are la bază o poveste tulburătoare, dar cu un final care te va face sa iti doresti sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectivă. 

Cartea a fost publicată în anul 2009 și poate fi achiziționată de pe www.elefant.ro la prețul de 59 de lei. 

ALESIA FEHER

ALESIA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: