DIANA: Jucând jocuri video vă puteți îmbunătăți memoria și atenția

Un studiu efectuat de câțiva neurologi pe mai mult de 2.000 de copii a descoperit câteva schimbări benefice în creierul și comportamentul lor. Mulți copii își petrec timpul liber jucându-se jocuri video. Și mulți adulți – inclusiv părinți – se tem că aceste jocuri ar putea fi dăunătoare pentru creierul în curs de dezvoltare al unui copil.

Foto: arhiva personală Diana Simuț

Ulterior am descoperit datorită cunoscuților că jocurile ar putea oferi unele beneficii minții. Câțiva jucatori de jocuri video au avut rezultate mai bune la două sarcini mentale separate decât cei care nu au jucat. Aceste sarcini s-au bazat pe dinamică și atenție.

S-au efectuat multe analize in privința efectelor asupra creierului ale jocurilor video. Până în prezent, nu a existat un răspuns clar cu privire la efectele lor.

Un alt tip de jocuri și anume jocurile de noroc ar putea dăuna mintea unui jucător tânăr. Alții au subliniat posibilele beneficii. Un motiv pentru diferență?

Dimensiuni mici ale eșantioanelor, spune Bader Chaarani. Este neurolog la Universitatea Vermont din Burlington. „Este cu adevărat important”, spune el, „să avem un eșantion cât mai mare pe care îl putem obține.” Asta înseamnă că
trebuie să testezi o mulțime de oameni.

Pentru a mă convinge ca aceste analize sunt reale, i-am adresat câteva întrebări unui cunoscut, Sebastian Olar, care isi dedica o mare parte din timpul sau liber pentru a se juca.

Cât timp petreci pentru a te juca?

În medie, petrec cam cinci ore pe zi pentru a-mi îmbunătăți abilitățile.

Consideri că aceste jocuri ți-au îmbunătățit memoria sau atenția?

Da, chiar foarte mult pot să spun, în special creativitatea și abilitatea de a coopera cu alte persoane în soluționarea unor probleme.

Cât timp îl consideri potrivit pentru a te juca?

Timpul mediu pentru a te juca este de 3-4 ore.

Pe lângă faptul ca investești timp in aceste jocuri, mai sunt și alte lucruri pe care le poți numi o investiție?

Lucrurile pe care le mai pot numi investiții ar fii echipamentul pentru gaming.

a consemnat DIANA SIMUȚ

DIANA SIMUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: