CĂTĂLIN: Retrospectiva Sărbătorilor

Acum, că sărbătoarea Crăciunului a trecut, aș vrea să ne întrebăm: Noi cum ne-am pregătit pentru această sărbătoare? O altă întrebare importantă: Cum am sărbătorit-o?

În ziua Ajunului de Crăciun, vorbeam cu un prieten printr-un apel telefonic, iar el îmi spunea cum face curat, iar eu cum am fost la cumpărături și îi mai spuneam cum aproape toată lumea era posomorâtă și stresată. Acest prieten mi-a dat un răspuns foarte impactant care m-a pus pe gânduri și care sper să vă ridice și vouă un semn de întrebare.

Răspunsul lui parafrazat este acesta: Dacă ne-am pregăti sufletele pentru sărbătoare așa cum pregătim restul lucrurilor, oare cum ar fi? Noi ne străduim ca toată mâncarea să iasă perfect, de la prăjiturile aranjate pe farfurii și până la ultima măslină aranjată pe platoul îmbelșugat de aperitive, iar casa trebuie să fie lună și bec. Oare sărbătoarea, nu este despre altceva?

În această perioadă ni se amintește tot mai des că trebuie să fim bucuroși, dar eu vă întreb: Oare putem fi cu adevărat bucuroși când inimile noastre sunt încărcate de păcate? Dar răspunsul acestei întrebări este fără doar și poate NU.

Această sărbătoare este despre cum Domnul Iisus Hristos s-a născut pe acest pământ, iar scopul acestei veniri este ca toți oamenii să primească iertare de păcate și o viață nouă, viața veșnică.

Eu mă întristez când văd că oamenii au pierdut esența sărbătorii și, în loc să fie bucuroși, iertați de păcate și slăvind pe Dumnezeu, majoritatea se pierd în detalii, uitând că au nevoie de mântuire.

CĂTĂLIN IANCU

CĂTĂLIN IANCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: