Ghibu în sărbătoare. VIDEO

Prof. Ivan Livia: Consider că sunt deosebit de importante aceste sărbători ale școlii, în care ne regăsim noi, cadrele didactice, cei de azi cu cei de ieri, evidențiem rezultatele muncii prin premierea olimpicilor noștri și ne bucurăm să depănăm amintiri, să facem planuri de viitor.

Prof. LIVIA IVAN

În acest an am dorit să aducem un omagiu celor care sunt creatorii spiritului ghibist – foști dascăli și directori ai Școlii Generale nr. 3 – Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, spirit preluat de profesorii de azi ai Colegiului Național Onisifor Ghibu.

De aceea, împreună cu cei trei elevi din cls a X-a C: Mociar Răzvan, Bar Andrei, Drobotă Darius, am dorit să realizăm ceva aparte, adecvat momentului, astfel a ieșit filmul Ghibu în sărbătoare. Prin realizarea acestui film am dorit să  rememorăm trecutul și să  privim cu speranțe de mai bine viitorul, deoarece Ghibu cred că poate să devină un reper de top al învățământului bihorean.

Consider că au creat un film bun, cu toate că băieții au avut un program foarte încărcat, fiind ocupați și cu pregătirea unui concurs internațional de robotică, la care au luat premiul II – ceea ce evidențiază încă odată învățământul de performanță din școala noastră.

Doresc mult succes conducerii școlii, colegilor profesori și minunaților noștri elevi!

La mulți ani, CN Onisifor Ghibu!

Mociar Răzvan, Bar Andrei, Drobotă Darius: Suntem foarte mândri de filmulețul realizat de noi cu ocazia zilei școlii, sperăm ca mulți elevi și profesori să se fi bucurat de mesajul transmis prin film.

Cu toate că timpul nostru este foarte încărcat cu pregătirea pentru un concurs important de robotică desfășurat la București, totuși am acceptat provocarea dnei prof. Ivan de a realiza acest film. Astfel,  când ajungeam acasă la orele târzii, după  pregătirile pentru concurs, reușeam să strecurăm și câteva momente pentru realizarea acestui filmuleț.

Pe partea de editing am folosit un program numit Filmora, am beneficiat de un free trial de 2 săptămâni, deci pe acea durată a fost gratuit. Desigur, am avut și mici dificultăți, cum ar fi faptul că timpul limitat nu ne-a permis să luăm interviuri de la mai mulți profesori și foști directori ai școlii, sau alteori au fost probleme cu înregistrarea defectuoasă care făcea imposibilă redarea mesajului din interviu. Totuși, în linii mari acțiunea noastră s-a realizat conform planului și noi suntem mulțumiți  de rezultat.

Marele nostru câștig prin realizarea filmului, a fost descoperirea unei noi familii în Ghibu; am  descoperit latura umană a directorilor și profesorilor noștri și ne bucurăm să știm că suntem și noi parte din această familie ghibistă.

Acest film ne-a ajutat să formăm legături mai strânse cu mulți profesori din școală, să cunoaștem oameni care au fost și încă sunt foarte importanți pentru școala noastră, să ne identificăm cu trecutul și prezentul școlii. Nu în ultimul rând, realizarea filmului ne-a învățat să apreciem lucrul în echipă.

Mulțumim dlor profesori Livia Ivan și Nicu Ardelean pentru coordonarea echipei noastre.

La mulți ani, CN Onisifor Ghibu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: