GEORGIANA & ELIZA: Video la jubileu

Pentru Colegiul Național Onisifor Ghibu, ziua de 31 octombrie este una specială, marcând intrarea în eternitate a patronului spiritual al școlii. În acest an, aniversarea are o forță deosebită, întrucât au trecut 50 de ani de la respectivul reper, 31 octombrie 1972. Pe acest fond, direcțiunea școlii ne-a rugat să concepem un produs media, iar noi ne-am gândit la un video într-o stilistică modernă, care să se adreseze unui tânăr din 2022.

Ne-am inspirat din stilistica unui Tik-Tok, în care am introdus câteva elemente pe care le considerăm emblematice pentru școală, fiecare din ele venind cu evantaiul său de semnificații. Întregul concept aparține subsemnatelor și ne-am gândit să vă aducem puțin în backstage-ul acestui video.

Școala

unei

întregi

generații!

Am început cu toamna, din motive evidente: școala debutează în acest anotimp, este vremea roadelor, anotimpul care include aniversarea școlii. Apoi, cea mai frumoasa toamnă este cea sub un cer senin, ca sufletul unui tânăr.

Albastrul este culoarea tradițională a școlii, prezentă inclusiv în noul facelift al clădirii, dar și în noua linie de uniforme. Îi veți recunoaște poate, în fracțiuni de secundă, pe unii colegi de-ai noștri care au promovat noua ținută.

Am ținut neapărat să punem Ghibu sub emblema arhitecturală a orașului. Chiar dacă clădirea noastră nu e Secesion, cele mai importante edificii ale orașului aparțin de acest curent și avem datoria sa facem o reverență imaginii de ansamblu a orașului Oradea, în care și Ghibu este o inimă.

Despre simbolistica nufărului se pot spune multe. Pe lângă numele cartierului în care este amplasat colegiul nostru, este una din speciile protejate ale rezervației naturale din apropiere.

Semnul zodiacal al acestui interval din an este Scorpionul, simbol polivalent. Cititorii în stele asociază scorpionul cu începutul și sfârșitul, cu caracterele puternice și echilibrate, fiind considerat cel mai complex semn zodiacal.

Focul este energia care animă sufletul unui adolescent, iar voluntariatul este una din activitățile care, alături de fotbal, se numără printre brandurile colegiului.

Ultima prezență în acest carusel de zece elemente este muzica, din care am ales genul pop, cu mulți fani și artiști în această școală.

În finalul videoclipului, am cedat un spațiu ceva mai generos motto-ului consacrat al scolii noastre: Colegiul Național Onisifor Ghibu, școala unei întregi generații!

Eforturile noastre au început undeva și ne-au dus în altă parte. Sperăm să vă placă acest video modern, să vă recunoașteți în el și să îi însoțească pe elevii noștri în călătoria lor mulți ani de acum înainte.

GEORGIANA CABA, ELIZA MOȚ

GEORGIANA CABA și ELIZA MOȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: