MARA: Sisteme de cazare în străinătate pentru studenți

Potrivit site-ului Edupedu, universitățile din Olanda atrag cei mai multi studenți din România. Fiind peste 5.600 de tineri, aceasta țară este în topul destinațiilor externe pentru studii universitare de către români, urmată de Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, SUA și Irlanda.

Cele mai cautate universitati se impart in doua categorii, precum cercetare si stiinte aplicate. Taxele de scolarizare pentru majoritatea programelor de studiu sunt cuprinse intre 2.100 si 5.000 euro/luna, insa este si un avantaj pentru cei ce opteaza la facultatile din Olanda. Exista posibilitatea de a obtine un ajutor financiar rambursabil, de pana la 882 euro. plus transport gratuit in intreaga tara, lucrand cate 56 de ore in fiecare luna. Partea nerambursabila variaza intre 0-400 euro si depinde de venitul brut al parintilor

Pentru cazare, s-au gasit diverse solutii, pentru a le face tinerilor pe plac. Student housing este cea mai des intalnita forma de cazare la care studentii apeleaza. Aceasta presupune impartirea unei intregi case cu alti studenti, prieteni sau colegi (de la trei pana la șase persoane). Student apartments este putin mai diferit. Costurile sunt mult mai mici, vei avea propriul dormitor, insa va trebui sa imparti baia, living room-ul si bucataria (intre opt si 12 persoane) O alta categorie este cazarea oferită de către universități, dar doar in primul lor an de studiu, valorand in jur de 400 euro/luna.

Pe parcurs, sper ca voi fi si eu la o facultate in strainatate, care mi-ar putea oferi mai multe oportunitati in legatura cu viitorul meu.

MARA CIUCIU

MARA CIUCIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: