ALEXANDRA & DAIANA: Lecția unui olimpic despre Regele Ferdinand și Regina Maria. Plus VIDEO

Marți, 18 octombrie, de la ora 13:00, elevii Colegiului  Național Onisifor Ghibu au celebrat în sala festivă Centenarul Încoronării.

Spațiul a fost definit de câteva panouri cu planșe și portrete realizate atât de elevii școlii noastre, cât și de elevii Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu din Oradea,acestea fiind inspirate de figura Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Ele au fost realizate sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Violeta Jăhăleanu și Simona Derecichei.

Maestra de ceremonii a fost Ștefania Alecu, elevă în clasa  a XI-a A, care a introdus rând pe rând vorbitorii. Cei prezenți au putut afla faptul că Regele Ferdinand și Regina Maria ne-a vizitat orașul, acest eveniment explicând prezența statuii regelui în Piața Unirii.

PATRIK INDRIE

Patrik Indrie, elev în clasa a XI-a A, olimpic la Istorie pe plan național, ne-a vorbit despre figura Regelui și a Reginei. Acesta ne-a prezentat câteva curiozități despre coroanele și materialele din care au fost confecționate acestea. Patrik este îndrumat la clasă de doamna profesoară de istorie Luminița Feșnic.

Pe lângă prezentări, evenimentul a inclus și un moment artistic, realizat de câțiva elevi care au interpretat Imnul Național.

Pentru prietenii LOGO paper, i-am solicitat lui Patrik Indrie o declarație legată de acest eveniment aniversar. „Consider că prețuirea Centenarului încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria este de maximă importanță pentru generațiile tinere, care nu au prins zilele prosperității monarhiei românești. Astfel, evenimentele care au marcat acea perioadă trebuie readuse în conștiința noastră, a tuturor, prin activități asemenea celei organizate marți”, ne-a mărturisit Patrik.

ALEXANDRA AMBRO, DAIANA POPUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: