PATRICK: Cât te costă să fii student afară

Cei mai mulți studenti din România doresc să studieze în străinătate. În topul destinaților universitare alese de tineri se numără Marea Britanie, care este pe primul loc.

În Marea Britanie există momentan 116 universități. Este rcomandat a-ți face o idee să participi la Open Days, la Porțile Deschise, pentru a simți suflul locului, având voie să intri în săli.

Taxele de şcolarizare pentru studenţii UE/SEE

Cei care dețin statul UE Settlement Sheme vor fi încadrați în acelaşi nivel de taxă de şcolarizare cu cel al studenților britanici, taxele de şcolarizare a programelor de liceță fiind 9250 £/an, iar cel al programelor de masterat între 9000-35.000 £/an. Cei care nu dețin statul vor fi încadrați în taxele de şcolarizare pentru studenții internationali, aceasta fiind cuprinsă între 14.000-56.000 £/an.

Cazările private variază în funcție de oraş şi de preferințe. Un student în Londra poate cheltui 500 – 2.000 lire sterline pe lună, iar în oraşe mai mici, 200 – 1.300 lire sterline. Unii studenți îmapart apartamentul cu un alt coleg, ceea ce poate fi mai ieftin.

Informațiile acestea sunt preluate de pe www.worduniversities.ro şi https://edmun.ro

PATRICK PETRAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: