ANDREA BEATRIX & ALEXANDRA: O viziune a viitorului

În preludiul Zilei Internaționale a Educației, 5 octombrie, Casa Corpului Didactic Bihor, prin directorul acesteia, prof. dr. Alin Ștefănuț, a organizat o întâlnire cu inspectori și cadre didactice. Printre vorbitori au avut onoarea să se numere și doi elevi de la Colegiul Ghibu – subsemnata, Andrea Beatrix Podaru, și Bogdan Slab.

Unul dintre discursurile care ne-a reținut atenția a fost cel al dlui inspector școlar general, prof. Horea Abrudan. Intervenția domniei-sale a avut unele note tulburătoare, atingând problema relevanței școlii clasice în contextul revoluției tehnologice digitale. 

Expunerea a fost deschisă cu un citat faimos al filosofului roman Seneca: „Nu învățăm pentru școală, învățăm pentru viață”. 

Am aflat că e foarte aproape ziua în care un număr de peste 75 de milioane de locuri de muncă vor dispărea, din 20 de industrii, și vor apărea alte 133 de milioane de locuri de muncă.

Cu alte cuvinte, ne pregătim pentru un viitor de care nu știm mare lucru.

„Specialiștii aproximează că două treimi din elevii care și-au început studiile în 2016, la finalul studiilor nu vor mai activa în domeniul în care s-au pregătit”, a declarat prof. Abrudan.

Adresându-se celor prezenți, dl inspector general a mai adăugat: „Rolul nostru este deosebit de important și cadrele didactice trebuie să își evalueze modul în care predau, astfel încât să pregătească copiii și pentru viață, nu doar pentru școală.”

Programul serii a fost punctat de câteva intervenții artistice asigurate de elevi de la Liceul de Muzică și de la Palatul Copiilor.

eara s-a încheiat cu discuții libere și socializare, la o ceașcă de cafea sau de ceai, în holul adiacent sălii de conferințe Varadinum, din cadrul Hotelului DoubleTree Hilton. 

Mulțumim în numele comunității elevilor de la Colegiul Ghibu pentru onoarea de a ni se face vocea ascultată și felicitări celor care au organizat evenimentul.

Foto și video: Andrea Beatrix Podaru; editare subtitrări: Florin Mihocaș

ANDREA BEATRIX PODARU, ALEXANDRA CUC

ALEXANDRA CUC și ANDREA BEATRIX PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: