DARIA: Ghid pentru universitățile din Olanda

Majoritatea elevilor din România își doresc să experimenteze modul de educație din alte țări. Potrivit site-ului Edupedu, în prezent există peste 6000 de studenți care aleg să studieze la universitățile din Olanda, urmată de Marea Britanie. Dar oare știți de ce mulți studenți aleg universitățile din străinătate? Haideți să vă spun eu!

Fiecare dintre noi visează la un viitor strălucit, fără a avea nicio grija în ceea ce privește traiul de zi cu zi. Desigur, la început trecerea la un nou stil de viață este dificilă pentru toți. Despărțirea de familie si prieteni este cea mai dureroasă, dar uneori trebuie să facem anumite sacrificii, când vine vorba despre viața noastră.

În plus, trăim în secolul 21, în care tehnologia este atât de dezvoltată încât putem comunica foarte rapid unii cu ceilalți.

Revenind la universitățile din Olanda, există două tipuri de universități mai curtate: cercetare și științe aplicate. La ambele profiluri este necesară diploma de bacalaureat.

Costurile școlare sunt cuprinse între 2078 de euro/an si 10.000 de euro/an (dacă optezi pentru științe aplicate). Da, sunt destul de mari, dar trebuie să recunosc și eu am fost convinsă, la rândul meu, de verișoara mea, care a studiat în Franța și a avut parte de cea mai frumoasă experiență din viața ei, care a și convins-o să se stabilească acolo.

După o scurtă discuție, am aflat care au fost principalele motive care au făcut-o să aleagă o Universitate din afară. Încă din clasele mici îi plăcea foarte mult limba franceză și mereu își dorea să ajungă în Franța. Primul motiv de a urma o universitate din străinătate a fost dorința de a vedea, de a cunoaște mai mult. Restul motivelor au venit pe parcursul șederii ei acolo, de exemplu prietenii, iubitul etc.

La început, nu a fost totul roz, pentru că într-un fel a trebuit să ia totul de la zero, chiar dacă știa limba, dar pe parcurs totul a revenit la normal și acum este foarte mulțumită de viața ei și nu regretă absolut nimic.

Așa că, dacă ești proaspăt absolvent de liceu sau îți dorești să înveți în alte țări, îți sugerez să fugi cât mai repede să te înscrii, pentru că locurile sunt limitate.

DARIA BUCUREAN

DARIA BUCUREAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: