Este serialul Moon Knight mai reușit decât comics-urile?
Cavalerul Lunii (Moon Knight) este un erou care a apărut pentru prima dată în benzile desenate Marvel Werewolf by Night #32 (august 1975). Acesta a fost inițial creat ca un răufăcător, dar în anul 1980 a primit propria lui serie de benzi desenate, ca erou cu personalitate triplă.
Marc Spector este un mercenar veteran care are mai multe identități: Steven Grant, playboy și director de filme, și Jake Lockley, un taximetrist.





Vă puteți întreba care este povestea de origine a puterilor sale. Marc, lucrând la un prieten de-al său, a vrut să oprească o misiune din Egipt, dar acesta a fost împușcat de Raoul Bushman. Cu ultima răsuflare, s-a târât la un templu, unde zeul egiptean al lunii, numit Khonshu, i-a salvat viața, jurând că îi va proteja pe călătorii nopții. După toate acestea, el a manifestat o tulburare a personalităților unde a primit și celelalte două identități.
După toate acestea, el își folosea problema mentală pentru a rezolva crimele și misterele petrecute noaptea, devenind pumnul zeului Khonshu (Fist of Khonshu).
Cavalerul lunii în live action
La sfârșitul anului 2021, Marvel Studios a anunțat mini-serialul Moon Knight, având doar șase episoade de aproximativ 50 de minute fiecare.
Directorul Mohamed Diab a spus că personajul va fi puțin schimbat, pentru a nu se asemăna cu eroul Batman din comics-urile DC, având multe trăsături comune cu acesta. Spre surprinderea fanilor, în filmul The Batman (2022) și serialul Moon Knight (2022) există o asemănare semnificativă, ambii eroi folosind simbolul de pe costum drept armă.
Într-un final, serialul a fost lansat pe data de 30 martie, acesta lăsând toți spectatorii confuzi, ținând cont de marea schimbare a personajului și poveștii, unde una dintre identități prezentată în primul episod nu știa nimic despre cealaltă personalitate și nici despre legătura lor cu zeul egiptean Khonshu.
Următoarele episoade lasă în suspans toți spectatorii, arătând copilăria tragică al lui Marc Spector, precum și crearea identităților sale, fiind diferite în totalitate față de benzile desenate.
Serialul a luat sfârșit pe data de 4 mai, iar acesta a fost considerat de o mare parte a fanilor ca fiind cel mai bun serial făcut de Marvel Studios lansat pe platforma de streaming Disney+.
Chiar așa să fie? Cel mai bun serial?
Serialul are scorul 7.5, fiind locul 3 la seriale Marvel Studios de pe Disney+, locul 1 fiind Loki cu 8,2 și locul 2 WandaVision cu 8, dar dacă luăm în calcul serialele Marvel transferate de la platforma Netflix la Disney+, Cavalerul lunii scade două locuri, intervenind serialele Daredevil (8,6) și The Punisher (8,5).
Totuși serialul MK a arătat lucruri noi în universul Marvel, acestea prezentând foarte multă psihologie, ceea ce nu mulți pot înțelege, dar criticii au acordat punctajul de 86% pe Rotten Tomatoes, arătând faptul că cinematografia, povestea, actoria, personajele și alte lucruri importante sunt foarte bine realizate.
În concluzie, serialul este unul reușit și poate fi interpretat ca unul dintre cele mai reușite seriale ale studioului Marvel.
Câteva greșeli vizibile ale serialului
În episodul 1, într-o scenă de urmărire în care coloana sonoră este una unică din punct de vedere artistic, apare o mică neatenție a echipei, unde brioșa de pe camionul condus de protagonist cade pe drum, rostogolindu-se încet, camera devine focusată pe urmăritorii lui, iar când revine pe drum, brioșa dispare fără urmă.
În episodul 3, într-o scenă apare un cameraman care a fost uitat să fie șters de pe ecrane, același lucru întâmplându-se și în episodul 4, dar din fericire acestea au fost rezolvate.
CGI-ul (Computer Generated Image) a fost în unele scene puțin grăbit, ceea ce se poate observa și în ultimele proiecte Marvel, însă cu toate acestea serialul a putut rămâne unul unic și reușit.
Ca mulțumire că ați ajuns până la final, am un cadou pentru voi:
În câteva episoade apare câte un QR code ascuns, care, dacă îl scanezi, te va redirecționa către un comic online gratuit!
ARIS DEJEU