IONUȚ: Cum să fiu fericit?

Este întrebarea pe care cred că majoritatea ne-am pus-o măcar o dată în viață. Fiecare dintre noi își dorește sa fie fericit, probabil acesta e și motivul pentru care se studiază tot mai mult prin ce sunt diferiți oamenii fericiți de cei nefericiți și se testează o mulțime de strategii prin care am putea sa devenim mai fericiți.

Eu cred că ar trebui să ne oprim din a-i mai impresiona pe alții cu rezultatele sau sfaturile noastre, să facem lucruri pentru noi, nu pentru alții, și nu în ultimul rând ar trebui să scăpăm de frică. În vremurile în care trăim, este aproape imposibil să nu ne confruntăm, mai devreme sau mai târziu, cu anumite temeri.

Atunci când vorbim despre fericire, automat ne raportăm și la gândire. E minunat să meditezi, să trăiești în prezent și să te bucuri de fiecare rază de soare. Să fii recunoscător de lumină, apă, aer, să te bucuri de prezența celor dragi, de familie, de prieteni etc. Totuși uneori îți vine în minte câte un gând sumbru, care trezește în tine anxietate, furie, dezamăgire, tristețe. Gândurile noastre ne influențează fericirea, pentru că ne afectează stările.

Primul pas este conștientizarea. Fii conștient de gândurile tale și realizează că ele sunt deja obișnuință pentru tine. Aș putea compara cu mersul pe bicicletă, la început, toată atenția noastră este acolo. În timp, nici nu mai conștientizăm că pedalăm. Puterea gândului este formidabilă. Un gând întreținut suficient de mult timp va deveni realitate. Mintea noastră are capacitatea de a construi realitatea înconjurătoare. William James, părintele psihologiei americane moderne, a spus cândva: „Semeni un gând, culegi un cuvânt; semeni un cuvânt, culegi o faptă; semeni o faptă, culegi un comportament; semeni un comportament, culegi un destin”.

Dacă te hotărăști să fii fericit, vei fi fericit. Totul pleacă din mintea ta. Acolo dai comanda, iar corpul tău urmează să reacționeze în consecință. Indiferent care sunt problemele cu care te confrunți acum, trebuie să le analizezi corect și să culegi partea bună din ele. Ia atitudine în fața problemelor și să te ridici indiferent de câte ori cazi. Învăță să îți cultivi niște pasiuni care îți produc o stare de bine. Alege activități care îți produc o stare de bine, cum ar fi: plimbatul în aer liber ascultând muzica preferată în căști, mersul pe bicicletă, practicarea unui sport, lecturarea unor cărți, socializarea cu grupul tău de prieteni. Crede în tine și în abilitatea ta de a deveni fericit prin puterea gândului. Nu te mai stresa atâta!

Decide să fii fericit acum! Ceea ce contează cu adevărat este voința ta!

Știți ce cred eu? Că fiecare are adevărul lui despre fericire, pe care îl poate păstra sau schimba.

IONUȚ DUȘE

IONUȚ DUȘE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: