SARAH: Misterul insulei Shutter

Shutter Island este un thriller psihologic regizat de Martin Scorsese, avându-l pe Leonardo DiCaprio ca personaj principal. Acesta a avut premiera pe data de 19 februarie 2010 în Statele Unite, iar în România pe data de 26 februarie 2010.

Filmul este ecranizarea romanului omonim din 2003 al lui Dennis Lehane și se remarcă prin virtuozitatea realizatorului de a crea suspansul și de a construi o lume gotică, dominată de nebunie.

Martin Scorsese este un regizor de film american de origine italiană, scriitor și producător de film, fondator al World Cinema Foundation. El s-a născut pe data de 17 noiembrie 1942 în New York si a câștigat Premiul AFI pentru întreaga carieră, Premiul Oscar și multe altele.

Leonardo Di Caprio este un actor și producător de film american, născut pe data de 11 noiembrie 1974 în Los Angeles, California. Acesta a fost nominalizat de șapte ori pentru Premiile Oscar și de zece ori pentru Globul de Aur.

Undeva în America, în 1954, şeriful federal Teddy Daniels (Leonardo Di Caprio) şi noul său partener, Chuck (Mark Ruffalo) merg la azilul-închisoare destinat nebunilor deosebit de periculoşi de pe insula Shutter, pentru a investiga dispariţia unei paciente din sanatoriu. Dar aici nimic nu este ceea ce pare a fi. Intenţiile personajului principal se dovedesc a fi altele: pe de o parte, găsirea lui Andrew Laeddis, acesta fiind bărbatul care se presupune că ar a fi cel ce a declanșat incendiul în care a murit soția sa, iar pe de altă parte, demascarea experimentelor îngrozitoare pe care Teddy crede că doctorii le fac asupra pacienţilor din acest azil-închisoare.

Este clar că Teddy nu are nici o idee în ce se bagă. Își da seama că nu există nicio modalitate de a părăsi insula în viață, dar cum a scăpat pacienta dintr-o celulă închisă într-un spital bine păzit, de pe o insula cu zidurile suficient de groase pentru a rezista la focurile de tun? De ce Cawley, colegul său Dr. Naehring, pare să ascunda ceva? De ce toată lumea este atât de rece și pare să aibă același răspuns la întrebările puse de Teddy?

Acestea sunt cateva din întrebările pe care mi le-am pus pe parcursul filmului și la care, în final, am primit răspuns.

Shutter Island este unul dintre filmele mele preferate pe care le-am vizionat pe parcursul pandemiei și pe care îl recomand în special celor pasionați de psihologie, drame și mistere.

SARAH POP

SARAH POP

One comment

  1. Se joacă cu mintea ta prin întorsături de situație, îți oferă o atmosferă de suspans pe toată durata sa, are un decor fascinant, o muzică aleasă excelent pentru un thriller veritabil și, nu în ultimul rând, un acting de calitate în frunte cu un Leonardo DiCaprio într-unul dintre cele mai bune roluri ale sale. Cel mai mult însă mi-a plăcut că esența scenariului este lăsată să atârne de o ultimă replică. De departe unul dintre cele mai bune filme ale lui 2010 și un adevărat thriller psihologic, așa cum mi-aș dori să fie cât mai multe 🙌🏻

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: