Elevi în negru

Semestrul II al anului școlar 2021-2022 vine cu o nouă decizie a Ministerului Educației legată de bursele de merit, care a lăsat în confuzie elevii țării. 

Revizuirea criteriilor de acordare a burselor de merit și modificarea pregului de acordare în mijlocului anului școlar din 8,50 în 9,50 aduce de la sine nemulțumirea multor elevi români. 

Structura națională reprezentativă a elevilor, Consiliul Național al Elevilor, a inițiat un protest la final de semestru I. Protestul elevilor reprezintă manifestarea nemulțumirilor față de noua decizie și constă în purtarea hainelor negre în semn de protest și „doliu” pentru bursele de merit. 

Structura județeană de reprezentare, Consiliul Județean al Elevilor Bihor, declară următoarele: „Avem o reală nevoie ca Ministerul Educației să își îndeplinească datoria de a ne consulta în luarea unor astfel de decizii care influențează în mod direct și drastic mii de elevi ai României, copii care reprezintă viitorul țării. Fiind vocea colegilor noștri, am protestat și o vom face în continuare; învățământul din România mai are o șansă, iar noi, în calitate de elevi, merită să ne facem vocea auzită și să cerem ceea ce avem nevoie. Puțin cu puțin putem duce la schimbări majore!” 

Sursă foto: arhiva personal[ Emanuel Negru

La nivelul școlii noastre, ultima săptămân[ a semestrului I a fost una neagră. Consiliul Școlar al Elevilor Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea și-a respectat misiunea de a reprezenta elevii școlii și interesele acestora, lansând un sondaj de opinie în fiecare clasă conform căruia peste 58% din elevii școlii noastre s-au alăturat protestului și au purtat negru, intervenind de asemenea în momentele de confuzie continuând să protesteze alături de structurile Consiliului Național al Elevilor. 

EMANUEL NEGRU,

președintele Consiliului Școlar al Elevilor

Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: